Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

So
Soesje123 - 19-10-2020 12:17:15
Geldzaken & Recht

Eigenaar paard eist stallings kosten terug bij plots vertrek

wij hebben sinds kort een weide gekocht voor onze 2 pony's. om de kosten te delen hebben we twee paarden van andere erbij staan en vragen daar een maandelijks bedrag voor. omdat we particulier zijn hebben we geen contracten getekend met de eigenaren. de eigenaren betalen per maand (1e van de maand) voor de stalling en het voer, dat ik zelf elke dag aan de paarden geef. 


een van deze dames die haar paard bij ons heeft staan heeft de 15e van de maand laten weten dat ze haar paard wilt verhuizen (zonder nog te laten weten wanneer exact) en is de 17e al vertrokken. op de ochtend van de verhuizing heeft ze te kennen gegeven dat ze het rest bedrag van de maand terug verwacht. er zijn nooit klachten geweest over de verzorging van haar paard en wij hebben ook de nodige kosten gemaakt (lees inkoop van hooi etc). naar mijn weten heeft ze recht op gebruik van de plek en het voer, maar is het eigen keuze als ze zo plots vertrekt. het geld van de afgenomen maand is immers al betaald of ligt dit juridisch anders?