Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ptezog
ptezog - 20-10-2020 18:06:55
Geldzaken & Recht

Factuur sturen na terugtrekken offerte, mag dat?

Ik had een loodgieter langs laten komen om onze dakgoot na te kijken. deze heeft dit inderdaad bekeken en vermelde wat er moest gebeuren en zou een offerte toesturen. de loodgieter heeft toen wel wat kit aangebracht om de ergste lekkage te verhelpen (5 min. werk).

nadat we de offerte, na wat aandringen van mijn kant, eindelijk gekregen hadden vond ik de prijs aan de hoge kant (1850 euro voor het vervangen van 1 dakgoot van 5 meter met 2 stadsuitlopen). ook omdat er geen verdere specificatie van materiaal prijzen of arbeidskosten op de offerte stonden heb ik hier een kritische vraag over gesteld. 

nadat ik iets meer info ontving over de samenstelling van het totaalbedrag ontving ik 5 minuten later een mail waarin stond dat ze bij nader inzien van de opdracht afzagen. ik dacht toen al "welke opdracht? het is nog een offerte.". ik heb toen wel hun meegestuurde voorwaarden bekeken en daar stond duidelijk in dat de offerte onherroepelijk is voor de eerste 20 dagen na uitgifte offerte (er was slechts 1 dag verstreken). hierna had ik uiteraard niet veel zin meer om nog contact met dit bedrijf te hebben.

een week later krijg ik ineens een factuur met geleverde werkzaamheden (de 5 min. kit) voor een bedrag van ruim 100 euro. mijn vraag is dan ook of dit zomaar mag aangezien ik:
1) nooit enige prijs heb gehoord tijdens de afspraak met de loodgieter over het kitten.
2) nooit heb vernomen dat er ook maar iets in rekening gebracht zou worden.

uiteraard heb ik bovenstaande reeds teruggestuurd naar de loodgieter met de vermelding dat ik niet van plan ben om dit bedrag te betalen voor coulance werkzaamheden tijdens het opmaken van een offerte.

alvast bedankt voor het antwoord.