Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

BoerJohn
BoerJohn - 22-10-2020 17:12:11
Vakantie & Reizen

Worden mijn annuleringskosten terecht niet vergoed?

op 5 oktober 2020 heb ik een bungalow gehuurd in schoorl (nh) om de herfstvakantie met mijn vrouw samen daar door te brengen.


op 13 oktober kreeg mijn vrouw griepachtige verschijnselen en besloot ze zich, volgens de richtlijnen van de ggd, te laten testen op covid19. de verschijnselen hielden in dat ze begon te hoesten en niezen en dat ze verhoging kreeg (max. gemeten temp. 38,6 oc). zij was hier echt ziek van.


op 15 oktober werd de uitslag doorgebeld. mijn vrouw bleek besmet met het covid19-virus.


vrijdagochtend 16 oktober heb ik onze reservering op de bungalow geannuleerd. op de eerste plaats mochten wij niet verplaatsen i.v.m. richtlijnen van de overheid m.b.t. covid19-besmettingen. op de tweede plaats was mijn vrouw te ziek om op vakantie te gaan.


in onze doorlopende reisverzekering is ook een annuleringsverzekering opgenomen.


ik heb op vrijdag onze verzekeringsmaatschappij (ovm) gebeld met de mededeling dat ik onze vakantie had geannuleerd. daarbij heb ik gevraagd wat te doen i.v.m. de annuleringskosten a €625,-.


ik heb online een schadeformulier ingevuld (voor de som). hierop kreeg ik 21 oktober een mail met de vraag of mijn vrouw onder medische behandeling was. dat was ze niet. i.v.m. corona mocht zij al niet eens naar de huisarts toe.


volgens de verzekeraar worden annuleringskosten alleen vergoed in het geval van een ernstige ziekte. en er is volgens de verzekeraar sprake van een ernstige ziekte wanneer iemand onder medische behandeling staat.


ik ben zeer benieuwd of iedereen het met de verzekeraar eens is dat covid19 geen ernstige ziekte is.


ik vind het vreemd dat een verzekeraar zijn cliënten eigenlijk dwingt richting burgerlijke ongehoorzaamheid. immers ondanks het verbod om niet te reizen bij vaststelling van covid19, is een overheidsverbod geen geldige reden om te annuleren en vervolgend de annuleringskosten via de afgesloten verzekering terug te krijgen.


 


mijn vragen :


heeft de verzekeringsmaatschappij terecht gehandeld door mij de annuleringskosten niet te vergoeden?


kan ik de annuleringskosten op de verhuurder verhalen?


kan ik de annuleringskosten op de overheid verhalen?