Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Dotje20
Dotje20 - 12-11-2020 17:24:58
Voeding & Gezondheid

Werkzaam zonder BIG

Beste forumleden

een poosje geleden heb ik hulp gezocht voor psychiatrische problemen. ik ben een tijd geleden bij een ggzinstelling terecht gekomen waar een aantal zeer dubieuze zaken spelen. 
de directeur van de instelling bemoeit zich met iedere client. ook met mij. het bijzondere is, onder welke pet hij dit doet, daar gaat het mis. de persoon noemt zich op verschillende plekken hulpverlener; therapeut, traumatherapeut, psychotherapeut. hij zou mijn therapeut worden dus ik  heb hem opgezocht in het big register. daar komt deze persoon niet voor. volgens zijn eigen cv is er ook niets dat wijst op opleiding in de psychiatrie. via google kwam ik er achter dat deze persoon een strafblad heeft. de vraag is hoe het zit met de vog.  toen ik om deze reden aangaf van de behandeling af te zien kreeg ik bakken met verwijten. om nog meer misstanden rondom mijn ervaring bij deze instelling voor te leggen aan de geschillencommissie heb ik een advocaat in de arm genomen. we hebben van deze situatie, het titelmisbruik, melding gedaan bij het landelijk meldpunt zorg. en hun reactie was niet meer dan....tja. ze gaan er actief niets mee doen. 
mij is dus volstrekt onduidelijk waarom het big-register überhaupt bestaat. kan iemand me uitleggen waarom er 'beschermde' beroepen zijn als ze niet 'beschermd' worden? alvast bedankt!