Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Lxxrxns
Lxxrxns - 05-01-2021 20:24:07
Geldzaken & Recht

Mag een gemeente mijn straat zomaar ineens betaald parkeren maken?

4 jaar geleden hebben wij een huis gekocht in een wijk waar je gratis voor je huis op de stoep kon parkeren. niet lang daarna hebben wij mede daarom een auto aangeschaft.

nu ligt er een brief op de mat dat onze buurt betaald parkeren wordt, en dat wij als bewoners een vergunning kunnen -lees: moeten- kopen á 100 euro. daarnaast komt er nog een bezoekersvergunning bij van 20 euro per 200 uur. en het allerergste: ondanks dat wij verplicht worden een vergunning aan te schaffen, moeten we ook nog leges betalen voor de aanvraag van een vergunning: 5.60 euro pér aanvraag! 

ik kan me echt niet voorstellen dat dit zomaar mag! ik vind dat je de huidige bewoners die reeds een auto hebben de vergunning, in ieder geval voor een bepaalde transitieperiode, gratis moet geven! je kunt toch niet zomaar ineens verwachten van mensen dat ze 120 euro per jaar extra gaan neerleggen voor een mogelijkheid om voor de straat te parkeren (terwijl er vaak helemaal geen plek is omdat er allemaal mensen vanuit het centrum waar het al betaald parkeren is hun auto bij ons in de straat zetten!). je lost het probleem er ook niet mee op: mensen bij ons in de straat zullen hun auto dan ook weer 3 straten verderop neerzetten, en de bewoners worden er de dupe van!! als je het eerlijk doet, geef je de bewoners voor max 1 auto de vergunning gratis, in ieder geval voor het eerste jaar of de eerste paar jaar!  

denken jullie dat het zinvol is om juridische stappen te ondernemen tegen de gemeente (het betreft de gemeente delft)? misschien onder het mom van verborgen kosten? of met het argument dat wij anders nooit een auto zouden hebben gekocht met deze kennis? of nog andere argumenten? dit is toch gewoon simpelweg niet rechtvaardig? is hier misschien jurisprudentie over dat jullie weten?

en wat vinden jullie van het moeten betalen van leges voor een verplichte vergunning?? 

alvast bedankt voor jullie input!