Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
freekvdv - 22-02-2021 15:52:34
Geldzaken & Recht

Minimale afstand tussen achtergevel en woning

goedendag. sinds ruim een jaar bezit ik een nieuwbouwwoning (tussenwoning), een van de eerste in een nieuwe wijk waar nog veel gebouwd gaat worden. inmiddels zijn de plannen openbaar voor de woningen die gebouwd gaan worden achter de mijne. de rij woningen waar de mijne zich in bevind wordt vrijwel in zijn geheel gespiegeld gebouwd, met de beide achtertuinen grenzend aan elkaar en dus veel ruimte tussen de woningen. echter juist achter mijn woning worden de woningen een kwartslag gedraaid en óp de erfgrens gebouwd, waardoor slechts een klein padje de afstand is tussen mijn achtertuin en de nieuwe woning. 


nu is mijn achtertuin best klein, slechts 5 meter. hierna komt dus een klein pad, en daarna een volledige woning met bovenverdieping en zolder. mijn achtergevel is bijna volledig glas, en ik zal straks alleen maar uitkijken op een hoge bakstenen muur van een volledig huis. hiermee wordt veel licht en lucht ontnomen. 


de woning achter mij wordt op de perceelsgrens gebouwd. mijn vraag, is er een minimale afstand tussen de gevels van de woningen? mogen ze écht zo-dichtbij een huis plaatsen? op ongeveer 6 meter van mijn gevel. daar zal toch vast een minimum voor zijn? 

ik hoor het heel graag. bedankt alvast.