Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Dave lubeck
Dave lubeck - 21-03-2021 13:37:00
Voeding & Gezondheid

Gebruik bloedverdunners

Heb altijd bloedverdunners acenocoumarol teva 1 mg gebruikt . deze word volledig vergoed door de zorgverzekeraars . uiteraard betaal je eigen risico en is in dit geval voor dit medicijn € 0,09 per dag en dat is dus voor 365 dagen € 32,85 . nu ben ik sinds kort overgestapt op een nieuw bloedverdunnner xarelto ( rivaroxaban ) 20 mg en ben mij rotgeschrokken wat je betaalt uit eigen risico ! je betaalt voor dit medicijn € 2,21 per dag en dat is dus voor 365 dagen € 806,65 . 

de reden dat ik ben overgestapt op die nieuwe bloedverdunner noac / doac genoemd , xarelto 20 mg is het gemak van maar 1 pil per dag , en niet steeds op controle hoeft bij de trombosedienst . en bij het gebruik van acenocoumarol gebruik je 1 of 2 pilletjes per dag , afhankelijk van de uitkomst van de test hoe hoog je inr waarde is en krijg je een doseerkalender hoeveel pilletjes per dag je moet gebruiken , maar sowieso moet je om de zoveel tijd langs om te testen .

ik dacht nou dat scheelt bij het gebruik van de nieuwe bloedverdunnner , tot ik voor het eerst de rekening kreeg van fbto ! 

waarom moet het allemaal zo extreem duur zijn !!! worden wij niet al een poot uitgedraaid gezien de hoogte van de premie !!

kan kassa niet een onderzoek doen naar dat eigen bijdrage , eigen risico . voor mij dus gewoon weer terug naar acenocoumarol ! ben gekke gerrit niet !!
want dit is natuurlijk schandalig !  dit soort medicijnen zijn alleen voor degene met dikke portemonnee !