Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

BeaBert
BeaBert - 23-03-2021 10:09:46
Geldzaken & Recht

Belasting

hallo,
 
ik heb een vraag aan u, mijn echtgenote ( 28-09-1959 ) werkt niet ergens in loondiens en is huisvrouw, zij heeft sinds jaar en dag de zg  maximale aanrechtsubsidie. ik heb sinds 30 januari 2021 aow ( 66 jaar en 4 maanden ) en sinds september 2019 aanvullend pensioen. ik ben van 30 september 1954. dus aanvullend pensioen op mij 65e. nu hebben wij uit angst voor een grote terugbetaling over 2021 de uitbetaling van de voorlopige aanslag aanrechtsubsidie voor dit jaar 2021 per 1 januari stopgezet. is dit verstandig of niet? ik zag namelijk dat ik miv januari weinig loonbelasting betaal over mijn aow, en bij mijn aanvullend pensioen er helemaal geen belasting is ingehouden. ik heb zelf aangegeven dat mijn heffingskorting toegepast moet worden bij mijn aanvullend pensioen en niet bij mijn aow uitkering.
of kan ik alsnog de voorlopige aanslag 2021 voor mijn vrouw invullen en dan zie ik achteraf wel? ik dacht namelijk dat ik als aow'r minder heffingskorting ontvang.
wat raad u mij aan?
 
met vr groeten,
h. bruggeman