Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stefine12
stefine12 - 10-06-2021 12:37:23
Geldzaken & Recht

Bent u ook zo boos over de 5€ extra bij de termijnbetalingen van INFOMEDICS?

Even voorafgaand aan mijn verhaal:
ik heb de andere topics over infomedics (2014 en 2017) gelezen! en ik ben me er van bewust dat gespreid betalen volgens velen blijkbaar een "gunst" is. maar de reacties die mensen daar geven, gaan echt alle perken tebuiten! duidelijk mensen die nog nooit zonder geld gezeten hebben, aan het einde van de maand. mensen die "geld opzij kunnen zetten", en mensen die niet snappen dat de gemeenteverzekering alleen nog maar aanvullend verzekerd, als je niet in de bijstand of niet in de schuldsanering zit, maar 10-20% bruto boven het sociaal minimum (waar al discussies over zijn, dat deze zo laag zijn) meer ontvangt.

m.a.w.: de minima kunnen al niet extra verzekeren, maar moeten dan dus wel de tandarts zelf betalen... sparen ervoor is geen optie, dus gaan de meeste mensen echt alleen naar de tandarts als het niet anders kan. dat alleen al is schandalig in een rijk land als nederland!

kom dus niet aan met antwoorden over "gunsten" en "sparen" en "gaan werken", want ik gooi ze direct in de prullenbak.
ik heb 37 jaar gewerkt, met één "pauze" van een jaar, en nu zit ik noodgedwongen thuis: geen verlenging contract, en ook nog eens een aantal keer het ziekenhuis in, met in het vooruitzicht nog een operatie, betekent dat men mij niet in dienst wil nemen. hopelijk na mijn laatste operatie wel weer.. maar hierdoor ben ik wel dubbel gaan beseffen dat je er niet zomaar vanuit kan gaan dat iemand die geen baan heeft, zijn/haar best niet doet! en het heeft me ook geleerd dat de nederlandse wetgeving zo krom als een hoepel is, want eerst verdiende ik geld en kreeg ik een aanvullende uitkering. en toen hield het contract op: de aanvullende uitkering ook! dus in 1 klap kreeg ik per maand 800€ minder.

goed, dan mijn verhaal:

in het voorjaar van dit jaar kreeg ik plotseling kiespijn, waardoor ik naar de tandarts moest. deze meldde mij toen, dat ik een wortelkanaalbehandeling moest ondergaan en voor die tijd naar de mondhygieniste.
 
dus zo gezegd, zo gedaan. ik had hem nog gewezen op de kosten: ik ben aanvullend via de gemeente verzekerd, maar voor 500€ per jaar voor de tandarts. dat was geen probleem.
 
dat bleek het dus wel te zijn, want afgelopen maand kreeg ik van infomedics bv, die de betalingen regelt voor mijn tandartsenpraktijk, een rekening van 207€. en aangezien ik net boven het minimum loon zit (in de ziektewet), is dat dus niet in 1 keer op te hoesten. gespreid betalen kan wel: dan komt er bij iedere termijn 5€ bij.
m.a.w. ik word dubbel gepakt! ik kan het niet in 1 keer betalen, dus daarom moet ik iedere termijn 5€ extra betalen. nu lukt het mij net om het in 4 termijnen te betalen, dus betaal ik 20€ extra…
het is schandalig! en ook nog eens heel vreemd, want als ik in 8 termijnen zou betalen, wat mij eigenlijk beter uitkomt, ben ik 40€ extra kwijt! dat zijn toch geen bedragen meer voor gespreid betalen?

ik vind dit echt echt uitbuiters. hiermee worden weer de mensen met het laagste inkomen gepakt, terwijl de mensen met een hoger inkomen dit wel in 1 keer kunnen betalen en dus niks extra’s hoeven te betalen.

zijn er meer mensen die dit ook zo vinden en zo ja, kunnen die dat dan hier vermelden? misschien dat kassa er dan een keer in een uitzending aandacht over kan besteden?