Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

As
Astawe - 10-06-2021 21:56:53
Vakantie & Reizen

Pakketreis naar Japan en inreisverbod, wat zijn mijn rechten?

Wij hebben een pakketreis geboekt naar japan voor augustus maar er is een inreisverbod dat naar verwachting nog minstens tot november zal duren. de reisorganisatie geeft geen geld terug, alleen een tegoedbon die niet door sgr gedekt wordt. het reisbureau is een japanspecialistisch reisbureau, ik ben bang dat er risico op faillissement is. als sgr geen dekking op de tegoedbon geeft zijn wij dus ons geld kwijt in het geval van een faillissement. als wij de tegoedbon niet accepteren zijn wij ook ons geld kwijt omdat de anvr/sgr een inreisverbod niet dekt. hebben wij geen enkel recht om geld terug te ontvangen? 

de historie: wij hadden een reis geboekt naar de os in 2020, we kregen een coronavoucher toen duidelijk werd dat de spelen niet doorgingen, 2 maanden later werd de voucher ongeldig verklaard omdat sgr vond dat het geen olympische reis was als niet de tickets ook in de pakketreis zaten (dat zaten ze niet en dat kon ook helemaal niet). de reis mocht wel uitgesteld worden naar 2021 en zou dan onder volledige anvr/sgr garantie vallen. dus als de reis niet uitgevoerd zou kunnen worden zouden we geld terug krijgen. we hebben toen de reis maar naar 2021 uitgesteld, want we wilden alsnog wel naar de os. nu is er een inreisverbod en stelt de anvr dat dat eigen risico voor de reiziger is als je de reis annuleert. in onze beleving worden de regels steeds zo aangepast dat het op ons bordje komt en we ons geld kwijt zijn. mogen zij dat zo doen of hebben wij nog rechten?