Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

justmeagain
justmeagain - 22-09-2021 21:27:30
Geldzaken & Recht

Bankzaken overleden moeder

Op zoek naar info kwam ik een oude vraag tegen.
deze

ik heb nu een soortgelijke situatie. onze moeder is in mei overleden, 5 erfgenamen waaronder ik. ben ook executeur. 4 erfgenamen incluis mezelf hebben het erfdeel aanvaard. 1 oudere zus die twee jaar niet bij moeder kwam eist inzage in alle bankzaken vanaf april 2016. de periode rond overlijden van vaders.

nu heeft zij via de rechtsbijstand een advocaat die mij opdraagt binnen 4 weken alle stukken te versturen. de advocate legde mij uit dat als andere 4 kinderen bijvoorbeeld samen 10.000 euro geschonken hebben gekregen dat oudste zus dan recht heeft op legitieme portie zijnde 1/10e deel..

maar waarvan moet ik dat betalen, geld is immers al verdeeld onder 4 van de 5.
het kost me ook een vermogen dit te printenhrtbzijn bijna 400 vel
ik  weet echt niet meer van 5 jaar terug waarom mijn moeder geld had opgenomen .
hoe kijken jullie hier tegenaan.

in de vraag waar ik naar verwijs zegt tijger dat vanaf overlijdensdatum ik inzage moet geven. de advocate zegt van niet. ik vind 5.5 jaar terug wel erg lang. zeker als je als dochter je moeder hebt bestolenj e moeder 6000 euro aan advocaatkosten oplegt om de gestolen spullen weer terug te krijgen. en nu om inzage vraagt terwijl je er niet meer kwam.

het stond mijn moeder toch vrij haar geld uit te geven naar haar wens. maar nu wil zus alle gedane giften traceren, optellen en daar 19% van.