Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frankie1977 - 25-09-2021 09:45:05
Huishouden & Energie

Zonnepanelen leveren te weinig op

We hebben 2 jaar terug een 13 tal zonnepanelen laten plaatsen van type sunpower 320kw via zonadvies nederland.

er zijn 10 panelen geplaatst aan de achterkant, en 3 aan de voorkant.

bij de verkoop werd aangegeven dat plaatsing voor achter bijna niet zo verschillen, en dat is ook aantoonbaar middels 2 offertes die we van hen hebben gehad. (1 met 12 en 1 mer 13 panelen).

 het blijkt nu dat de panelen aan de voorkant ca 35% minder opleveren dan die aan de achterkant. wij hebben hier nu meedere malen vragen overgesteld maar enige dat wij als reactie krijgen is systeem werkt goed en verwachte jaaropbrengst is juist.
de verwachte jaar opbrengst wordt ook niet gehaald (- 5%) maar dat zie ik als verbruik bij een auto. dat haal je ook niet.

het issue vinden wij vooral dat we zijn voorgelogen over de opbrengst per paneel want die klopt overduidelijk niet en als we goed waren voorgelicht waren we die 3 extra panelen mogelijk niet genomen.

het verschil tussen voor en achter is nu in bijna 2 jaar tijd ruim 200kw per paneel. dit komt overeen met 220kw x 3 panelen x 25jaar a 24ct/kw  is 1500 euro lagere opbrengst.

wij hebben een bedrag van 250euro nog altijd niet betaald in afwachting van een inhoudelijke reactie maar blijven nu betalings herinneringen krijgen.lnen hebben nu een mail gehad dat de servive en fabrieks garantie zijn stopgezte tot betaling is gedaan.

wat zouden jullie doen? issue is ondertussen ook ingediend bij rechtsbijstandsverzekering en ingebreke stelling met verzoek tot het bieden van een oplosing zijn gestuurd maar geen reactie gehad.