Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hu
huizevoorwaarts - 14-10-2021 13:30:15
Huishouden & Energie

Gas of stroom?

hoi,

wij wonen met zes werkenden in een slecht geïsoleerd huis (want erg oud en vrijstaand). we hebben al dubbel glas, een geïsoleerde vloer en krijgen ook voorzetwanden als laatste redmiddel. maar het huis blijft oud en gaat dus geen hoog energielabel halen.
aangezien wij dus geen gezin vormen verwarmen we onze kamers individueel. we stoken dan ook rond de 4000m3 gas per jaar. in de zomermaanden is dat zo'n 65 m3 per maand. het meeste gaat dus op aan verwarming in de wintermaanden. 

nu lijkt het ons misschien een optie om alleen elektrisch te verwarmen, via convector kachels. we hebben een metertje aan zo'n elektrische kachel gehangen en die stookt 1 kwh per uur. niet erg energiezuinig, maar het wordt zo prima warm. aangezien de gasprijzen momenteel de pan uit rijzen vroegen wij ons echter af of dit voor ons nou een goedkopere optie is dan ons huis verwarmen met gas. nergens op het internet is hier helderheid over te vinden, vaak omdat het oude forumberichten zijn met oudere gasprijzen. 


heeft iemand voor ons het antwoord? zou het in ons geval goedkoper zijn om niet langer via gas te verwarmen, maar alleen elektrisch? 


 


we horen heel graag reacties!