Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

MH
MH95 - 21-10-2021 16:00:53
Huishouden & Energie

Vies kraanwater

Dag,
ik woon nu 1,5 jaar in een huurwoning, maar 1 ding blijft zeer vervelend als ik het zacht uitdruk, het kraanwater smaakt zeer vies. dit is in zowel de badkamer en keuken, badkamer minder erg, er zit een nieuwe keuken in en bij de buren smaakt het water normaal. de woningbouw zegt niks meer te kunnen doen nadat ze een laboratoriumtest hebben laten uitvoeren op het water en zelf vonden ze het water niet vies smaken. uit die laboratoriumtest kwam niks afwijkend naar voren en ook de smaak- en geurtest lieten geen afwijkingen zien. waar ze in een labo op smaaktest testen geen idee. meerdere mensen die bij mij op bezoek komen proeven ook deze vieze smaak. voor mij is deze smaak zo vies, dat ik er onpasselijk van word, ik beschrijf het alsof het smaakt daar een dood dier in de leiding, na het drinken heb je ook de hele dag een kriebel in je keel en blijft die smaak hangen. zelfs koffie smaakt er niet lekker door, daardoor ben ik al anderhalf jaar met pakken en flessen water aan het zeulen, ik woon dan ook nog buitenaf en heb geen auto en 2 liter gaat er snel heen op een dag. eten en drinken bereid ik dan ook niet in dit water.
ik heb ook contact gehad met bedrijven die waterfilters verkopen. zij durven geen garantie te bieden dat de smaak verdwijnt, de oorzaak van de smaak moet volgens hun bekend zijn om te kunnen zeggen dat de smaak verdwijnt. en om met die gok een investering te doen van €200-500 kan ik niet.
is er nog iets wat de woningbouw of ik kan of moet doen?
zo heeft de woningbouw wel geld voor nieuwe kozijnen die ik ergens komende maanden krijg, kunststof in plaats van hout zodat ze niet meer hoeven te schilderen, maar dit waterprobleem is voor hun geen probleem.
met vriendelijke groet,
mathijs