Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Inizio
Inizio - 23-10-2021 10:44:07
Huishouden & Energie

Bestaande huurwoning gasvrij maken

Hallo allemaal,

ik vroeg mij af hoe het gaat als een bestaande huurwoning aardgasvrij moet worden en of een huurder dit kan afdwingen. natuurlijk vanwege de plannen van de overheid om in 2050 alle woningen aardgasvrij te hebben. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/vraag-en-antwoord/hoe-lang-kan-ik-nog-koken-op-gas" target="_blank">deze pagina van rijksoverheid zegt maar heel miniem wat over bestaande huurwoningen, dat het per keer 200-400 woningen betreft. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/aardgasvrije-wijken/bestaande-gebouwen-aardgasvrij-maken" target="_blank">ook deze pagina van de overheid over bestaande woningen aardgasvrij maken zegt niets over hoe je bij de woningbouwvereniging kunt opperen van het gas af te gaan, of wat je rechten daarin zijn. en de site https://www.aardgasvrijewijken.nl/default.aspx" target="_blank">programma aardgasvrije wijken zegt er ook niets over.

kortom: in hoeverre kan ik de woningbouwvereniging verplichten mijn huurwoning aardgasvrij te maken? ik vermoed dat er niks te verplichten valt, maar dan rest de vraag: wanneer is mijn woning aan de beurt. 2050 is nog ver in de toekomst... ;-)

iemand hier meer verstand van?

bedankt alvast!