Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

On
Onrecht2022 - 25-03-2022 18:31:22
Geldzaken & Recht

Lekkage vanwege ontbreken rubber-ring tussen kraan en aanrecht

dag beste leden van kassa,

in mijn huurwoning is een grootschalige lekkage ontstaan onder in de aanrechtblad in de keuken. het hout is helemaal zwart aan de onderkant van het aanrechtblad (rot) en tevens de achterwand - van hout - is door de lekkage uitgezet door vochtopname/lekkage. ik heb de verhuurder direct op de hoogte gesteld, nadat ik de lekkage had ontdekt (in november) toen ik te kampen had met een verstopping. ze wilde niet langskomen om de lekkage te verhelpen, omdat ik geen onderhoudsabonnement heb afgesloten. na een hele discussie met een werknemer van verhuurder, dat zij de lekkage dienen te verhelpen, is de verbinding verbroken. ik heb vervolgens direct de verhuurder in gebreke gesteld en gesommeerd de lekkage te verhelpen door middel van een brief/e-mail. waarop ik binnen 10 werkdagen een reactie op heb mogen ontvangen. dat de gebreken eerst tijdens een inspectie in kaart moeten worden gebracht, voordat zij überhaupt de gebreken kunnen oplossen.

ik weer bellen met de verhuurder. weer mijn verhaal verteld en het eerste wat ik te horen krijg, is dat ik geen onderhoudsabonnement heb en ik het probleem dus zelf dien op te lossen. nadat ik kenbaar had gemaakt dat ik een in gebreke stelling had ingediend en haar daarop had gewezen dat er iemand langs moet komen voor een inspectie in de keuken, is er uiteindelijk een afspraak ingepland om het probleem te verhelpen.

nu blijkt dat er géén rubber-ring zat tussen de kraan en het aanrechtblad dat voor lekkage zorgde. daar komt dus water doorheen dat voor lekkage zorgt onder het aanrechtblad. een tijdje terug was namelijk mijn keukenkraan afgebroken. ook toen had ik een hele gedoe over een onderhoudsabonnement die ik niet had afgesloten. uiteindelijk stond ik toch in mijn recht en hebben ze die vervangen. de kraan was gewoon op het aanrechtblad gevestigd zonder een rubber-ring. ik vond het destijds vreemd dat de kraan er zo los op zat en makkelijk te verdraaien was. ook bleek de rubber-ring van de spoelbak - links bovenin de wasbak/een tweede afvoer met gaatjes - scheef te zitten. beide zijn dus vervangen.

ik heb vervolgens aangegeven dat de schade nu helemaal dient te worden hersteld, vanwege de gevolgschade aan het aanrechtblad en de achterwand. in eerste instantie willen ze nu alleen de achterwand vervangen en de verdere schade zo laten voor wat het is. ze geven aan: dat het aanrechtblad conform de wettelijke richtlijnen technisch in orde is en vervanging niet noodzakelijk is (om op kosten te besparen). terwijl de twee mannen - die de lekkage kwamen inspecteren/ herstellen - aangaven dat er naar gekeken dient te worden, dat het misschien noodzakelijk is dat het vervangen dient te worden als het niet schoon gemaakt kan worden. maar verrotte hout is niet schoon te maken meer. tevens zeiden ze dat zij er niet over gingen, maar de timmerman. zij herstellen alleen de lekkages, verdere reparaties voeren ze niet uit.

ik ben behoorlijk woest over hun manier van handelen. ik wil verhuurder nu aansprakelijk stellen vanwege nalatig handelen nu ik te kampen heb met een gevolgschade. ik wil dat de schade helemaal hersteld word. wie is nu aansprakelijk voor de aangerichte schade? ik wil niet achteraf wanneer ik de woning verlaat aansprakelijk worden gesteld vanwege hun toedoen. ik heb na twee keer bellen - om de schade te verhelpen - pas een e-mail ontvangen, waarin wordt aangegeven dat de achterwand is vervangen, terwijl dat nog steeds niet is gebeurd. een brief waar ze zichzelf dubbelop tegenspreken, dat het dus niet nodig is dat het aanrechtblad dient te worden hersteld, omdat het niks mankeert en tegelijkertijd word ik nu dus aansprakelijk gesteld. ik ben nu dus zelf verantwoordelijk voor de gevolgschade geven ze in hun schrijven aan, te gek voor woorden.

hoop dat jullie mij van juiste advies kunnen voorzien.

alvast ontzettend bedankt lieve leden.

met vriendelijke groeten.