Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gi
gip800 - 29-06-2022 16:57:16
Garantie & Verzekeringen

Infrastructurele wijziging woonverzekering

Ik woon sinds februari dit jaar in een nieuwbouw complex in een studio. het complex grenst ligt tussen twee straten in. voor deze studio heb ik een woonverzekering (inboedel en aansprakelijkheid) afgesloten bij centraal beheer(cb). volgens de huurovereenkomst ben ik ook verplicht een inboedelverzekering af te sluiten. ik ben er deze maand per abuis achtergekomen bij het invullen van de nieuwe huur op mijntoeslagen dat de eigenaar van het complex een adreswijziging voor de inwoners heeft aangevraagd en toegewezen gekregen. sinds mei is mijn adres dus anders. bij mijn overheid staat dan adresaangifte omschrijving: infrastructurele wijziging. dat ik hier niet op de hoogte van ben gebracht vind ik erg slordig. 

ik heb contact gehad met cb over deze bijzondere situatie. volgens de medewerker resteert mij niets anders dan een nieuwe woonverzekering af te sluiten. dit heb ik telefonisch gedaan via een cb medewerker. maar tot mijn verbazing gaat de premie duurder worden dan mijn huidige premie. de indicatie gaf aan dat ik bijna het dubbele moest betalen per maand. de premie is voorlopig nog onbekend maar het gaat dus sowieso duurder worden. volgens de medewerker worden de premies per dag vastgesteld en kon ik hier helaas ook niets aan doen. ik vind dit eigenaardig en het voelt ook niet rechtvaardig. feitelijk is er niets aan mijn woonsituatie veranderd. alleen het adres is theoretisch anders. was het uberhaupt nodig om een nieuwe verzekering af te sluiten? zijn er gronden om toch de oude premie te kunnen blijven betalen?