Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Tr
Trooske - 05-08-2022 10:22:25
Garantie & Verzekeringen

Nieuwe maandelijkse servicebijdrage na overname verzekeraar

Ik heb een aansprakelijkheidsverzekering bij sv-direct. nu is sv-direct overgegaan in poliservice. ik heb een reeds lopende jaarpolis bij hun.

ze stellen dat de polis en premie gelijk blijft, maar omdat ze de incasso/administratie gaan uitbesteden aan vkg.nl voegen wel een nieuwe servicebijdrage toe. deze servicebijdrage (+assurantiebelasting) betaal je per betaaltermijn. bij een betaaltermijn van een maand, kwartaal of half jaar is die €1.82 per betaaltermijn en bij een jaartermijn is die €3,63 per termijn.

voor mijn verzekering betekent dit een toename van de prijs van 41% per maand.

in de uitleg van de kosten (vkg.nl/kosten) is te lezen dat de incassokosten voorheen in de premie zaten en dat ze die nu lostrekken. dit is toch gewoon een wijziging van mijn polis/premie?

volgens mij mogen ze dit soort mutaties helemaal niet doorvoeren op lopende polissen. wat is jullie idee hierbij?