Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bo
Bobot - 17-11-2022 18:34:49
Geldzaken & Recht

Ongevraagde wijziging overeenkomst met bso

Mijn zoon gaat een aantal dagen per week naar de bso, tot 18 uur. deze eindtijd is vastgelegd in de overeenkomst, welke loopt tot medio 2028.

de bso heeft onlangs aangekondigd de openingstijden te verruimen en heeft een nieuw contractvoorstel gestuurd met eindtijd 18.30. ik heb hier geen behoefte aan, het voorstel geweigerd en verwezen naar onze overeenkomst waarin expliciet gemeld wordt dat de bso de voorwaarden niet eenzijdig mag wijzigen, behalve bij 'zwaarwegend belang'. daarop ontving ik een nieuw voorstel, met eindtijd 17.30. dit heb ik opnieuw geweigerd.

vervolgens stelt de bso dat er sprake is van een zwaarwegend belang en zij de eindtijd dus mogen wijzigen. ik heb gevraagd om een toelichting, ik zie niet waarom het van zwaarwegend belang zou zijn om de overeengekomen eindtijd van 18 uur te wijzigen naar 17.30 of 18.30. de bso heeft geen uitleg, maar kondigt in plaats daarvan aan dat ze de dienstverlening per 1 januari beƫindigen als ik de offerte niet accepteer.

wat zijn mijn rechten en wat kan ik doen?