Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va
vagant - 22-11-2022 15:02:49
Geldzaken & Recht

Mag, buiten, aan straatzijde, een microfoon geplaatst worden?

hallo,
buren hebben onmin met elkaar. wij wonen in het buitengebied en een nieuwe buurman heeft last van dierengeluiden van een andere buur die zijn dieren al bijna twintig jaar houdt, met alle vergunningen daaromheen.
tijd van praten is voorbij. betreffende buurman heeft gemeentelijke handhaving ingeschakeld gehad zonder resultaat voor hem, de vergunningen waren immers volledig in orde. ook heeft hij de "provincie" benaderd, hoe dat verder gaat weet ik niet. het is tussen hen en de gewraakte buur wil geen ophef, dus alles hoor ik niet, vermoed ik.
mijn contact met de bezwaarbuur is nul komma nul omdat hij zich niet als prettig gedraagt, een uitzondering in ons heerlijke buurtschapje.

mijn punt in deze is dat de buur met bezwaar nu een microfoon aan de voorzijde van de woning bevestigd heeft. ik denk om het aantal decibellen van de dieren van de andere buur te meten om, hiermee gewapend, opnieuw handhaving in te schakelen. opnieuw, dat is tussen hen. ik ervaar de geluiden van de dieren als heerlijke plattelandsgeluiden. daarbuiten verneem ik het amper.

nu mijn punt: de microfoon kan natuurlijk ook gesprekken die vanuit mijn voortuin of vanaf de oprit gevoerd worden opnemen. een stukje aantasting van de privacy dus. ik ga hem daar op aanspreken maar wil dan wel vooraf zeker weten of het al dan niet verboden is of wat voor maatregelen hij moet nemen om niet ter zake doende gesprekken vast te leggen.

op internet vind ik veel informatie maar geen hard antwoord. de politie bellen gaat me te ver, dit zou gemakkelijk tot escalatie kunnen leiden mocht ik werkelijk een punt hebben. ik hoop met de juiste informatie hem te kunnen bewegen de microfoon weg te halen.

vast bedankt voor uw antwoord.