Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Rozetulp86
Rozetulp86 - 29-01-2023 16:34:31
Garantie & Verzekeringen

Welke of wiens voorwaarden gelden bij annuleren vakantie?

goedemiddag,
ik wil een vakantie boeken. op de website vann het hotel staan na het invoeren van gegevens 3 prijsopties voor de door mij gewenste vakantie. de voorwaaden zijn bij allen hetzelfde, behalve wat betreft annuleren. bij de goedkoopste optie is kosteloos annuleren niet mogelijk en betaal je minimaal 50% van het totaalbedrag. bij de duurdere optie kun je tot een week voor vertrek kosteloos annuleren.daarnaast bieden ze verderop in het boekingsproces nog een keer een aparte annuleringsverzekering aan (?) waarbij je kan kiezen voor een max verzekerd bedrag (500/1000/2000 euro)



ik wil een reisverekering bij een verzekeraar afsluiten ivm meerdere tripjes dit jaar. 


nu vraag ik mij af hoe het zit als ik de goedkoopste optie kies (die waarbij kosteloos annuleren niet mogelijk is) en ik deze vakantie toch onverhoopt zou moeten annuleren bij mijn verzekering. kan de verzekeraar dan zeggen; mevrouw u heeft voor de goedkoopste optie gekozen en daarbij is kosteloos annuleren niet mogelijk dus dat is niet gedekt. of maakt het niet uit wat de voorwaarden van een hotel zijn en dekt de verzekering dit gewoon ongeacht wat een hotel voor eigen afspraken heeft?

ik begrijp niet zo goed waarom het hotel deze opties biedt en wat de meerwaarde hiervan is voor de consument (die is er wellicht ook helemaal niet) of moet ik me helemaal niet laten leiden door die verschillende opties van het hotel en gewoon de goedkoopste reservering maken en de juiste verzekering afsluiten?
ik wil gewoon kunnen annuleren indien nodig (dus niet omdat ik er geen zin meer in heb, maar echt bij ziekte/overlijden enz) maar ik wil ook zo goedkoop mogelijk boeken. 
welke voorwaarden gelden op het moment dat ik zou annuleren? die van het hotel of die van de verzekering?