Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hans_bouchans - 14-02-2023 20:20:33
Vakantie & Reizen

Hoge water/gas/energietarieven, CCTV, slecht onderhouden en niet zoals omschreven. Welk recht heb ik als huurder van een belvilla?

hey,


 


afgelopen weekend hebben een aantal vrienden en ik genoten van een weekendje weg in de (aangezien de plaats er niet echt toe doet, laat ik dit even in het midden ;-)). om eerlijk te zeggen zijn we thuisgekomen met een bittere nasmaak in onze mond. hieronder een korte samenvatting.


 


1. de energietarieven voor gas en stroom lagen procentueel vele malen hoger dan het watertarief (g +50%, s +20%, w +10%)


2. het pand was erg slecht onderhouden, denk aan vochtschade (en dus ook schimmel) en hele slechte isolatie


3. bij aankomst was het pand volledig koud (het was dus niet bepaald een "warm welkom", badum tss)


4. cctv camera's die ons 24/7 in de gaten hielden (waaronder een op het privé zwembad)


5. de jacuzzi, waar wel mee werd geadverteerd, was opeens niet meer aanwezig. de vrijdag bij aankomst "werd er gekeken naar een oplossing", de zondag bij vertrek "moesten we het regelen met belvilla". deze was overigens sinds 3 weken niet meer aanwezig. we hebben langer dan drie weken geleden geboekt, maar volgens de verhuurder hadden we de omschrijving goed moeten lezen. 


6. niet iets wat de verhuurder direct af te rekenen valt, maar het hele huis was zowat beplakt met waarschuwingen en reglementen. bij overlast zou de politie worden ingeschakeld, er was tegens een buitenlamp die aan zou gaan bij overlast. deze hong overigens onder de cctv camera, dus we hebben het vermoeden dat ofwel de buren ofwel de verhuurder deze controleerde. bij overlast zou er een boete gelden. 


 


naar aanleiding hiervan rest mij een aantal vragen:

1. heeft er iemand al eens een soortgelijke ervaring gehad? en in hoeverre werd hier onze privacy gescholden?
2. mochten er navenant moeilijke worden gedaan over bijvoorbeeld de teruggave van de borg, in hoeverre staan wij dan in ons recht om actie te ondernemen? don't get me wrong; alles is prima verlopen, de verhuurder was erg tevreden met ons bezoek en we hebben verder geen klachten of opmerkingen ontvangen. wel nog een vette rekening voor het gas/water/licht; 450 euro.