Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Eppert
Eppert - 28-03-2023 00:30:30
Geldzaken & Recht

Huursubsidie vermogen te veel door drempel schulden

Hoi,

ik ben student en ouder dan 23 jaar. nu heb ik qua vermogen als ik puur naar bezittingen en schulden kijk minder dan de vermogensgrens voor het jaar 2021.
maar omdat de belastingdienst een drempel heeft voor schulden, kom ik toch nog net boven deze grens uit. dit betekent dat wij als huis de huursubsidie moeten terug betalen.
als ik dus mijn schulden zou hebben afgelost (maar ik wil nu nog wel mijn studentenreisproduct gebruiken) zou ik wel onder deze grens komen.
het erge is dat nu mijn huisgenoten gedupeerd zijn doordat ik teveel vermogen had, maar ik wist niet dat dit zo was.
daarnaast staat op de site van de belastingdienst: "vermogen is de waarde van uw bezittingen min uw schulden." link: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/vermogen_en_aanmerkelijk_belang/vermogen/
dit lijkt heel logisch op het eerste gezicht maar pas na veel verder klikken wordt duidelijk dat er een drempel voor schulden is waar je rekening mee moet houden.

zou het mogelijk zijn om alsnog succesvol bezwaar te maken tegen het terug moeten betalen van de huursubsidie omdat ik mijn schuld nog niet heb afgelost omdat ik nog student ben en logischerwijs nog niet mijn schuld aan het aflossen ben?