Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
moniqueclubs - 15-08-2005 20:45:06
Geldzaken & Recht

Buren mogen verbouwen,wij schade verhalen?

onze buren gaan hun dak verlengen (het dak wordt 2 keer zo groot)waarbij de lichtinval bij ons een stuk minder gaat worden omdat de zon van hun kant komt.


waarschijnlijk krijgen ze de vergunning van de gemeente en gaan wij bezwaar maken.maar stel nou dat wij in het ongelijk gesteld worden en de bouw door kan gaan ,is er dan een juridische mogelijkheid om onze schade zijnde waardedaling van ons huis (= 5 tot 10 % van de huidige waarde).meer stookkosten ,kosten voor het aanbrengen van een lichtkoepel,etc te verhalen op de buren?


wij hoopten met artikel 5.37 van het burenrecht een kans te kunnen maken,maar van anderen hoorden we dat het geen onrechtmatige hinder is als de gemeente hun plan goedkeurt.


wie heeft een idee?