Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: AM advocatuur
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Mar 1, 2018 om 11:26Verhogen premie rechtsbijstandsverzekering bij verhuizingAls een contractspartij eenzijdig de premie wil kunnen verhogen, dan moet dat in het oorspronkelijke contract (of in de daarop van toepassing zijnde algemene voorwaarden) staan. Staat het daar niet in, dan moet je oude contract gewoon onder de oude condities kunnen worden voortgezet. Meestal staat er wel iets algemeens in zo'n contract over het kunnen verhogen van de premie en als je daar niet mee instemt, dat je dan kunt ontbinden. Kijk het even goed na. Er hoeft niet persé te staan dat het wordt verhoogd als je verhuisd. Dat kan intern beleid zijn.
-
Mar 1, 2018 om 11:05Bouwkundige fouten huis, verkoper aansprakelijk?Het is verstandig om juridische bijstand in te schakelen en dan niet alleen uw pijlen te richten op de verkopers, maar ook op uw eigen aankoopmakelaar. Het lijkt me wel van belang of u zelf nog iets aan de kozijnen heeft veranderd. Als u niets heeft veranderd, dan is het inderdaad onaannemelijk dat de verkopers niets zouden hebben geweten van het lekken.
Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, schakel die dan in. U mag ook een eigen advocaat inschakelen, maar alleen in overleg met de rechtsbijstandverzekeraar, anders betaalt die de advocaat niet (check goed de voorwaarden van de verzekeraar daarover en overleg met je voorkeursadvocaat als je die mocht hebben). -
Mar 1, 2018 om 10:59Bedrijf wat zonnepanelen levert levert wanprestatieAls u uw betaling wilt achterhouden, is dat opschorting. Dat is in de wet geregeld in artikel 6:52 van het Burgerlijk Wetboek. Dat mag u dus doen, als de andere kant hetgeen is afgesproken niet nakomt. Ook als in de leveringsvoorwaarden mocht staan dat opschorting is uitgesloten. Dan kunt u die voorwaarde namelijk vernietigen. Artikel 6:236 BW bepaalt dat het uitsluiten van opschorting in algemene voorwaarden onredelijk bezwarend is voor een consument en dus vernietigbaar.
Het is wel handig als u uw klachten schriftelijk neerlegt bij de leverancier. Is dat nog niet gedaan, stuur dan een mail met vastlegging van het hele verhaal met alles wat ze verkeerd hebben gedaan en de data erbij. Dan kunt u in die mail ook zeggen dat u uw betalingen opschort zolang het systeem niet naar behoren functioneert. -
Mar 1, 2018 om 10:48Vrijwillig bewindWellicht goed om langs het juridisch loket te gaan en daar te laten nagaan of u voor deze kwestie in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand vanuit de overheid. U kunt dan wellicht een advocaat (met betaling van een eigen bijdrage) inschakelen om én de bewindvoerder aan te spreken (als die inderdaad steken heeft laten vallen) én bezwaar te maken tegen het 3-jarig bewind.
-
Mar 1, 2018 om 10:41Hoe is je ervaring met procedeerwinkel.nlU kunt ook langs het juridisch loket. Afhankelijk van uw inkomen, komt u misschien in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand vanuit de overheid. Dan kunt u (met betaling van een eigen bijdrage) een advocaat inschakelen die direct een sommatie stuurt naar de makelaar. In dat geval hoeft u echt niet weken te wachten. Zo'n brief is dezelfde dag nog gemaakt.
-
Mar 1, 2018 om 10:36Waar moet ik rekening meehouden bij inwonen in een koophuis?U noemt het een 'zelfstandige' woonruimte, maar heeft de woonruimte een eigen voordeur? Zo niet, dan kan het wel van alle gemakken zijn voorzien, maar huurt u niet een zelfstandige woonruimte, maar een onzelfstandige woonruimte.
-
Mar 1, 2018 om 10:32Heb ik nog recht op een schadevergoedingAls je een rekening hebt van destijds van de 300 euro (de reparatie kort na de botsing), dan is er in ieder geval al een hobbel genomen. De man kan niet zomaar zeggen dat de schade door iets anders is ontstaan. Tenzij je de schade nu pas hebt laten herstellen. Dan is het voor jou lastig om aan te tonen dat die schade het gevolg is van de botsing.
Heb je destijds wel aangifte gedaan, maar zonder foto's of heb je helemaal geen aangifte gedaan toen? In het laatste geval is dat heel jammer en zal het lastig worden om nog een zaak te beginnen. Overleg in ieder geval met de politie. Dat de man een vals 06-nummer heeft opgegeven, werkt wel in zijn nadeel. Het gaat er wel om dat je dat zult moeten bewijzen. Aangezien je aangeeft dat je telefoon kapot was gegaan, neem ik aan dat je het valse nummer niet meer hebt... -
Mar 1, 2018 om 10:23InfomedicsAls niet wordt ingestemd met een andere betalingsregeling, dan moet u inschatten wat het risico is als u niet betaalt zoals zij willen. U kunt dan geconfronteerd worden met buitengerechtelijke incassokosten. Dat kan pas als u een brief heeft gehad waarin staat dat u binnen 14 dagen na ontvangst van die brief moet betalen en als u dat niet doet, dat u dan buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd bent ter hoogte van bedrag X.
Het is het belangrijkst dat u aantoont dat het geld echt wel gaat komen. Probeer te voldoen aan de betalingsregeling en als dat echt niet lukt, betaal dan maandelijks in ieder geval wat u kunt. Op zich gaat een bedrijf niet zo snel juridische stappen ondernemen als duidelijk is dat u wel het volledige bedrag gaat betalen. Dat kost hen ook veel teveel geld. -
Mar 1, 2018 om 10:15Hallo, mijn vraag is als ik mijn studio woning eerder verlaat als de contractDe email van de verhuurder kun je opvatten als instemmen met een tussentijdse beeindiging. De voorwaarde die de verhuurder stelt is dat er een geschikte nieuwe huurder is, dat er een nieuw huurcontract is getekend (dat is zo begrijp ik uit je verhaal) en dat de nieuwe huurder de facturen heeft betaald (dat is wat vaag, maar je kunt hierin lezen dat moet blijken dat die nieuwe huurder zijn betalingsverplichtingen t.a.v. de eerste maand huur en de borgsom netjes voldoet).
Als hieraan is voldaan, moet jouw borg inderdaad worden terugbetaald. Stuur inderdaad een brief (per post, maar ook per email) waarin je de verhuurder sommeert om de borg uiterlijk binnen 15 dagen terug te betalen. Zet er ook bij dat als hij dat niet doet, dat je dan buitengerechtelijke incassokosten in rekening brengt. Gelet op de hoogte van de borg zijn die 108,45.
Succes -
Mar 1, 2018 om 10:01Woonincorporatie wil mij bij mijn vriend eruit zettenEr zijn meerdere dingen van belang:
1. Staat in de huurovereenkomst expliciet dat de studio maar door 1 persoon bewoond mag worden?
2. Hoe is akkoord gegeven op het samenwonen? Staat dat op papier? Zijn er door de verhuurder voorwaarden gesteld?
3. Wat is de reden die de verhuurder noemt? Zit dat in de toestemming voor de inwoning die maar voor maximaal 2 jaar was, of in de overlast?
Het hangt af van de feiten en omstandigheden of jij en je vriend gevaar lopen daadwerkelijk uit de woning te worden gezet. Het kan ook zijn dat de verhuurder wil voorkomen dat jij medehuurderschap kunt gaan aanvragen. Dat kan als de samenwoning 2 jaar duurt. Vandaar dat ze je er wellicht voor die 2 jaar uit willen hebben. Overigens moet je voor medehuurderschap wel voldoende financiele waarborg bieden, dus dat kan nog een dingetje zijn.