Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: _VMMMXVII
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Jan 29, 2017 om 17:55Dubbelzijdige tape verwijderenEen langzaam lopende (accu) boormachine met een zgn. "caramelschijf" en een beetje fingerspitzengefuhl doet wonderen. Neem de tijd, houdt het toerental laag en blijf niet op 1 plek "hangen"; je wilt de toplaag van de vesterbank niet verbranden.
-
Jan 29, 2017 om 13:30SleutelkluisjeIk denk dat vooral de vraag is wie eigenlijk verandwoordelijk is voor de toegang tot de woning. De eigenaar/verhuurder ? De bewoner ? Of toch de commerciele dienstverlener (waar onder zorg). En als het de bewoner/huurder is, mag deze dan zomaar allerlei voorzieningen aan de gevel spijkeren van de eigenaar ? De dienstverlener heeft met een eventuele verhuurder in de meeste gevallen geen overeenkomst op basis waarvan dit kan. Zonder het sluiten van een extra overeenkomst mag er eigenlijk niks. Gewoon eraan schroeven is juridisch vernieling. Nog leuker wordt het bij wooncomplexen waar een deel huur is (commercieel danwel woningbouw) en een ander deel eigendom (dus men koop een lidmaatschap in de VVE). Wie bepaalt dan ? En de hoofdentree ?
Ik vind het heel goed dat er aandacht is voor de veiligheid, maar het probleem is veel groter.
Een zorgcilinder lijkt leuk, maar is in feite gewoon een loper met gigantische risico's en zeer grote kosten bij het verlies van de loper-sleutel (geen braakschade!). Dit geldt voor alle sleutelkluizen die te openen zijn met een sleutel. In de praktijk "gokt" men nogal eens met het weer boven komen drijven van de verloren sleutels, om de hoge kosten en onrust bij klanten te voorkomen.
Een veel belovende ontwikkeling is de komst van de gemotoriseerde slotcilinders, onzichtbaar van buiten.
De genoemde 15-20 euro per maand is voor de huur van een sleutekluisje dat voorzien is van een slot waarvan de organisatie (en ook echt alleen de organisatie) in bezit is van de loper. Dit slot willen ze dus niet verkopen. Waarde is ca 450 euro zonder montage. De paradox is dat men de ene sleutel (van de woning) dan inruilt voor de andere (de loper), het risico (en dus de te verzekeren inboeldel waarde) achter deze loper neemt toe met het aantal kluizen waarop deze sleutel past.
"voor het gemak van de zorgorganisatie" vind ik net even te kort door de bocht. Het bespaart de klant veel kosten, de klant krijgt de "sleutel halen" uren immers niet vergoed. Het lost ook het toegangsprobleem bij ongeplande zorg op (alarmopvolging) en natuurlijk snellere opvolging van een eventueel alarm (niet eerst dwars door de stad om een sleutel te halen). -
Jan 29, 2017 om 13:14Sleutelkluisje
PZ Light, Universele Sleutelbuis Kruse
Die is net zo makkelijk los te maken als de masterlock 5401. Het monteren is wel heel kostbaar. -
Jan 29, 2017 om 13:11Mag een bedrijf zomaar voorrijkosten in rekening brengen?
Met doet dat dus niet "zomaar", het is m.i. helder en vooraf zeer duidelijk aangegeven. Het verbaast mij dat veel mensen (ook in dit geval weer) heel snel op de proppen kunnen komen met de lijstjes van de organisaties die de consumentenrechten borgen, maar dat het kennelijk erg lastig is om met 2 muisklikken na te gaan wat je bestelt vóór dat je opdracht geeft. -
Jan 29, 2017 om 12:58Een idee?De montage is niet het probleem. veel sleutelkastjes zijn mechanisch te zwak. Voor het verkrijgen van een SKG keurmerk (politiekeurmerk is niet te verkrijgen op een sleutelkastje) gaat men het kastje te lijf met een vooraf vastgestelde gereedschapset en telt alleen de tijd dat het gereedschap op het te testen opject zit. Afhankelijke van de klasse (**/***) is dit ergens tussen de 3 en 5 minuten. Overigens is het keurmerk alleen van toepassing als het bijgeleverde montagemateriaal gebruikt wordt.