Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: besling
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Aug 15, 2014 om 00:51nieuw vensterMartijn Katan (hoogleraar LU) leverde gisteren bij het NOS Nieuws prima commentaar.
Als mensen uit idealistische of religieuze overwegingen geen dierlijke producten willen eten is dat te respecteren. Structureel is dat goed te realiseren. Incidenteel zal het wel eens gebeuren dat er in een product iets aanwezig is van (oorspronkelijk) dierlijke herkomst. Of willen we dat er op etiketten komt te staan ‘Dit product is gemaakt in een bedrijf waar ook grondstoffen van dierlijke oorsprong worden verwerkt’ in analogie van allergenen (dit product wordt gemaakt in een bedrijf waar ook noten, lactose en sesam worden verwerkt)? -
Aug 13, 2014 om 11:07nieuw vensterLaten we ophouden met deze heksenjacht en onze aandacht verleggen naar zinvollere zaken. Alleen al de overdreven suggestieve kop van het artikel: 'varkenshaar in brood'. Hoe ver wil je hierin gaan? Wat te denken van dierlijke mest in de landbouw? Of vogels die insecten en kleine dieren als muizen eten en wiens uitwerpselen via omzettingen in de gewassen in groente en fruit terechtkomen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Laten we blij zijn dat restproducten uit o.a. slachterijen nog een zinvolle bestemming krijgen en niet verbrand of gedumpt hoeven te worden.