Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: bonita_1
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Nov 25, 2011 om 14:56stroopjesvet
=eukie schreef op woensdag 23 nov 2011, 19:07: Van (heel) vroeger ken ik stroopjesvet. Armeluis-stroop, want het was gewoon vet (uitgebakken vetspek of reuzel) met een lepel stroop erdoor gemengd.. Daar kon je lang mee vooruit. Gezond zal het wel niet geweest zijn, tenzij je een baan had met veel lichamlijke inspanning. Ik probeer dat nog eens te maken, en als je het woord goegelt krijg je voldoende recepten. Alleen: het lukt mij niet om het (uitgebakken) spekvet goed te mengen met de stroop, ongeacht de temperatuur. De stroop blijft op de bodem, en het vloeibare (langzaam opstijvende) vet er bovenop, hoe hard en veel ik ook roer. Ik gebruik zogenaamde schenkstroop. Zou het daaraan liggen ? ? ? Graag advies (van een uitstervende generatie).
dit werd vaak gegeten in gezinnen die het erg arm hadden zo ook bij ons thuis een kilo reuzel uit gebakken met de kaantjes er nog in een pot keuken stroop goed gemengt dan hoefde er geen boter op brood en geen beleg hier hadden we dan drie weken beleg op brood tot het je str..t uit kwam -
Sep 8, 2010 om 13:32visboetevissen met meer dan 2 hengels in verboden water
boete 200 euro