Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: deconsumer
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Mar 13, 2021 om 13:14Incorrecte voedingswijzer op Calve pindakaas. Hoe kan dit?TIJGER1, ik heb zelf vroeger in de marketing gewerkt (aan de automatiseringkant) en ik kan u vertellen dat ieder woordje op zo'n etiket uiterst zorgvuldig wordt afgewogen. En dat daarbij misleiding niet geschuwd wordt, zolang binnen de grenzen van de wet (vaak tegen het randje, bijv. bij 'net-niet-claims' op drogisterij artikelen).
Unilever heeft voordeel als de consument denkt: "Oh, creamy en toch light. Ik eet normaal geen pindakaas, maar ik ga deze eens proberen."
Het programma Kassa is er om consumentenbelangen te dienen, en daarom kom ik hier met mijn vraag. Ik zal zeker met Calve contact opnemen en daarbij mijn waardevolle inzichten van dit forum - indien die er zijn, tenminste - meegeven, om mijn verhaal sterker te maken. -
Mar 13, 2021 om 11:37Incorrecte voedingswijzer op Calve pindakaas. Hoe kan dit?De fout zit m.i. in het Creamy etiket. Dit potje bevat meer suiker, gelijke hoeveelheid vet. Voor de hand liggend is de hogere kilojoule waarde (21% hoger dan normale pindakaas) correct, en de kcal waarde incorrect.
Het gaat mij er niet om de producent al dan niet een seintje te geven, maar dat kennelijk producenten van alles op dit etiket kunnen drukken, zonder dat daar controle op lijkt te zijn. Elke producent kan dan foutjes in eigen voordeel 'per ongeluk' over het hoofd zien.
Ik zou verwachten dat de drukproef van een etiket naar een controlerende instantie gaat, alvorens doorgestuurd naar de drukker.