Antwoorden gegeven door: hagra
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Jul 5, 2009 om 00:09Hoe houd ik friet tijdens het eten knapperig?
Arachideolie gebruiken (gaat langer mee, kan heter en kost 40 eurocent meer dan zonneboemolie bij de grootgrutter), patat eerst laten ontdooien, goede frituurpan gebruiken zoals een Fritel, nooit afdekken. Frituurpannen met een reukfilter etc. zijn onzin. Bij grotere poties: zet de heteluchtoven op 70 graden, zet er een breed en laag bakblik in (waar je bv. een hele kip in kan braden of een lamsbout), gooi hier de gebakken friet in en ze blijven geruime tijd knapperig en warm. Dit geldt ook voor zelfgemaakte frites. Zelfgemaakte frites niet voorbakken, maar direct afbakken. Wel zorgen dat de frites goed droog zijn door ze b.v. in een schone theedoek droog te wrijven. Succes.
NB.
Ontdooien geldt eigenlijk voor alle snacks. Je begrijpt natuurlijk wel dat als je 180 graden vet in aanraking laat komen met diepvriessnacks, dat er dan iets minder goed gaat. De snacks schroein maar ten dele dicht en worden daardoor ook vetter dan bij ontdooit spul. Gewoon ontdooien dus.