Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: j
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Feb 16, 2010 om 10:08pinda allergieIk eet er vaak heinz tomaten ketchup bij, maar je kun ook veel varianten van calve kopen, hier ook even het etiket lezen.
Ik gebruik het boek van het voedingscentrum al jaren niet meer, ik heb het zo'n 4 jaar gekocht en nu weet ik wel zo'n beetje wat ik wel en niet kan eten. Ik kijk gewoon op het etiket.
Het enige waar je extra op moet letten als de verpakking van een produkt vernieuwd wordt kunnen ook de ingredienten van het produkt aangepast zijn. Ik heb dit al een paar keer meegemaakt met spullen die ik al jaren at die ik ineens niet meer kon eten. -
Feb 15, 2010 om 20:55pinda allergieIk raad chinees ook inderdaad af. Eigenlijk alles wat met de aziatische keuken te maken heeft. Klinkt raar uit mijn mond, ik ben zelf n.l. half indisch en ik kan het niet eens eten.
Ik wok redelijk vaak, wat ik doe, ik haal altijd alles puur qua groenten en en vlees. Dus nooit geen kant en klaar gerechten, altijd alles zelf bereid. Dan weet je dat je nooit iets fouts kun bereiden. Met kipfilet kun je heel veel en bijna alle kinderen lusten dit. Als je dit in kleine blokjes snijd en je kruid het met zout, peper en paprikapoeder daarna lekker in olijfolie bakken. Je kunt allerlei soorten kant en klare wokgroenten eten. Bijv. thaise mix of hollandse of italiaanse mix (albert hein), gewoon met olijf olie bakken rijst erbij en klaar. Voor je dochter misschien wat komkommer erbij. Volgens mij kun je de nasi van konimex ook maken, kijk maar eens wat hier op de verpakking staat.
Je moet inderdaad wat creatiever worden daarmee bedoel ik meer zelf gaan bereiden.
Een patatje halen is ook moeilijk maar bijv. bij mc. donalds kan ze dat wel eten. Hier staat n.l. achterop de papieren placemets precies per gerecht wat erin zin en in wat voor olie ze het bakken. Mocht je nog meer tips qua eten willen dan kun je me altijd mailen. -
Feb 15, 2010 om 17:22pinda allergieHallo,
Ik heb heel het verhaal gelezen over de allergie van je dochter. Ik heb zelf n.l. ook een pinda allergie en ik ben ook nog eens allergisch voor alle peulvruchten (soja, erwten, tauge, alfafa, peultjes, alle soorten bonen). Ik wordt al benauwd van de geur van pinda en kan bij het eten hiervan komen te overlijden, ook ik heb hiervoor een epipen.
Wat ik niet begrijp, dat je zegt dat altijd hetzelfde te moeten eten. Ik eet n.l. vrij gevarieerd. Pinda valt onder de groep peulvruchten en niet onder de groep noten. Er is dus een onderscheidt op het etiket waarop staat vrij van pinda en noten. Als het goed is moet hier een groot verschil in zijn. (heel soms worden pinda's als aardnoten aangegeven, ik ben hier al erg lang mee bezig en ik heb het nog nooit gezien.
Mag ik vragen wat je zoal kookt, wellicht kan ik je een aantal maaltijden doorgeven waar geen pinda in voorkomt.