Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: klugtina
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Feb 24, 2012 om 13:04boterolijfolie of visolie op een broodje gaat een beetje moeilijk . deze discussie gaat er m.i. over dat je beter echte biologische al dan niet geklaarde roomboter kunt gebruiken op brood en als bak- en braadproduct dan alle geraffineerde "chemisch vervaardigde" smeersels. Dit sluit het gebruik van ongeharde natuurlijke oliën, zoals olijfolie natuurlijk niet uit.
Matig gebruik van dierlijke vetten is zeker niet ongezond. Overmatig gebruik van alle vetten ( dierlijk en plantaardig ) is niet gezond. -
Feb 24, 2012 om 08:10boterbij het klaren van de boter komen de melkbestanddelen bovendrijven, die kun je eraf halen en je houdt het botervet over. Geschikt voor mensen met allerlei darmproblemen.
-
Feb 22, 2012 om 12:52boteren dan vergeet ik nog te vermelden dat in vrijwel alle margarines en halvarines die we in de gewone supermarkt kunnen kopen grote hoeveelheden ongewenste kleur-geur- en smaakstoffen zitten.
-
Feb 22, 2012 om 12:50botereigenlijk is het allerbeste: ghee ( geklaarde boter, zelf gemaakt van biologische boter. Boter wordt gemaakt door het karnen ( restproduct is karnemeld ) van volle koemelk. Ik weet eigenijk niet of je ook boter van geiten- of schapenmelk kunt maken. Boter ontstaat niet door toevoeging van zuursel, dat is kaas.
Boter is net zo vet als margarine. Margarine is een chemisch product en niet per definitie puur plantaardig.
Een prima alternatief is ook kokosvet. Komt natuurlijk uit de alternatieve hoek.