Antwoorden gegeven door: knolselder
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Feb 29, 2012 om 17:51olie om te verhitten in de keuken[quote=spikkel schreef op woensdag 29 feb 2012, 13:21]Kokosolie kan de hoogste temperatuur aan...
Ha Spikkel, dat is dus niet zo; het rookpunt van kokosolie is ongeraffineerd: 177 graden C., geraffineerd: 232 graden C.
Het rookpunt van rijstolie is 255 C.
Alleen avocado-olie (als je het kunt vinden/betalen:-) kan heter verhit worden: 271 C.
Wel is kokosolie absoluut uitstekend om te verhitten, erg lekker en beschikt het verder over andere bijzondere, gezonde eigenschappen.
kijk bijv hier -
Feb 29, 2012 om 12:27olie om te verhitten in de keukenHi Zonnewind,
Dat hangt een beetje af van waarvoor je het precies wilt gebruiken en hoe heet je bereidingsmethode is. Spooky stelde arachide- ofwel pindaolie voor, dat is inderdaad een olie die zeer hoog verhit kan worden en een zachte neutrale smaak heeft. Prima als frituurolie, maar ook om mayo mee te maken bijv.
Maar sinds een tijdje is ook een nieuwkomer in de oliebranche: Rijstolie. Deze wordt gewonnen uit het kaf van rijst en is zeer rijk aan goede vetzuren en heeft een nóg hoger rookpunt dan pinda olie. Ook de smaak is heel neutraal.
Ik gebrukt het om in te frituren, gaat lang mee, en bijvoorbeeld ook om een biefstukje in te bakken met alleen een beetje echte boter erbij voor de smaak. Staat bij de meeste supers in het schap, merk o.a. 'King'.
Smakelijk! -
Dec 28, 2011 om 12:33koffie op muurHi getty, probeer eens te sprayen / deppen met 3% waterstofperoxyde... (bij de drogist) dat is een bleekmiddel dat geen schadelijke resten achterlaat.
-
Jun 24, 2010 om 14:47rode wijn[quote=erik008 schreef op woensdag 23 jun 2010, 21:40]Zo wordt ook beweert dat President George Washington zijn ivoren kunstgebit liet weken in port om het te reinigen.
Dit hielp niet echt. Men dacht toen dat hij houten tanden had.
Hahahaha, Goeie!!! Erikoo8! :-) -
Jun 23, 2010 om 12:23rode wijnHa Meissie,
In tegenstelling tot wat lerentier beweert komt dat verschijnsel bij de beste wijnen voor. De natuurlijke kleurstoffen en tannines uit de druivenschil schijnen ook nog eens behoorlijk gezond te wezen; verschillende onderzoeken wijzen naar een beschermende werking ervan tegen allerlei kwalijks als vrije radicalen en vormen van kanker. Dus gewoon -met mate- genieten van die wijn en 's avonds goed poetsen met een milde tandpasta en niet harder dan medium borstel. Kleur verbleekt vanzelf. Als je van tevoren veel zure spijzen en drank genuttigd hebt (bijv. vruchtensappen, zuurkool,) kan het glazuur van je tanden ietwat ruw geetst zijn, waardoor de kleurstof hardnekkiger aan je tanden vast kan blijven zitten.
santé en salut!
knolselder -
May 19, 2010 om 13:10roestHa Hanna,
Als het advies van hardware errorman niet helpt (en hij geeft doorgaans zeer goede adviezen) bereid je dan maar voor op een leven met roestvlekken in je balkontegel... Beton is poreus materiaal en zoutzuur tast het beton enigszins aan. Als je mazzel hebt bijt het wat beton inclusief roest weg, maar de kans is niet ondenkbeeldig dat je dan weer met een uitgebeten vlek van het zoutzuur blijft zitten. Roest is een van de lastigst verwijderbare vlekken. De hele tegel vervangen lijkt me de meest doeltreffende oplossing, óf zet er gewoon wat anders op, of verf hem in een vrolijke kleur betonverf...
Succes!
Knolselder. -
Mar 3, 2009 om 14:56Opzegging garagehuur
Hallo Lookonline,
Een vervelende toestand! Ik zou alleen oppassen met het gaan verzeulen van 's mans motor. Veel motorrijders worden hels als iemand aan hun motorfiets komt. Laat hem dat als het even kan dus liefst zelf doen. Ik kan me echter wel voorstellen dat je zijn tuinmeubels en kinderfietsjes enzo voorzichtig weghaalt. Maak voor de zekerheid foto's van de situatie zodat je bewijs hebt als hij zegt dat je dingen van hem hebt beschadigd of zo.
Succes! Knolselder.
-
Apr 9, 2008 om 16:00Schoon krijgen vloer douche
Hallo Henk,
De reacties op je vraag tot nu toe grijpen allemaal naar een chemische benadering -met allerlei middelen- wellicht dat daar de goede oplossing(!)-en bij zitten, maar een mechanische benadering zou ook kunnen werken, zeker in combinatie met een schoonmaakmiddel.
Probeer eens de onovertroffen roestvrijstalen pannenspons! Daar houd ik al 15 jaar de witte wandtegels van mijn douche blinkend kalkvrij mee!
Succes! knolselder.
-
Apr 2, 2008 om 13:44Hoe krijg ik een vislucht uit een vriezer
Oh sorry!, ik lees nu pas dat de binnenzijde inderdaad van aluminium is. Dan is soda/st marc geen optie. Probeer een 'industrial strength' allesreiniger zoals Blue Wonder. Ik zou niet in de weer gaan met custard, theezakjes, komkommers of wat voor spul dan ook dat niet door de schepper op aarde is gezet om schoonmaakmiddel te zijn. ;-)
Zou het kunnen zijn dat nattigheid met vislucht door eventuele naden in de binnenbekleding van je vriezer in het isolatiemateriaal is gedrongen? Dan heb je een probleem. Vriezer in de bijkeuken/garage zetten en (heel lang) wachten...
-
Apr 2, 2008 om 13:36Hoe krijg ik een vislucht uit een vriezer
Hallo beste Moppie,
Als de binnenzijde van je vriezer van kunststof is, kun je het beste een warm sopje met soda gebruiken, zoals Edwardus ook al suggereert. Bleek is niet nodig en geeft zelf een nare nalucht. Soda reinigt goed en neutraliseert luchtjes uitstekend. Eventueel zou je st. Marc verfreiniger kunnen gebruiken, dat is een sodaprodukt verrijkt met dennehars, verkrijgbaar bij verfwinkels, ijzerhandels en doe het zelfzaken, en een fantastisch universeel schoonmaakmiddel (behalve voor aluminium)
Succes!, Knolselder.