Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: marianne02
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Oct 6, 2012 om 10:09Aspartaam[quote=zoekster schreef op vrijdag 5 okt 2012, 20:26]Helaas te laat, wij (doorgewinterde VARA socialisten) hebben ons laten verblinden door het geld en nemen iedere ochtend een snuif aspartaam.
Gelukkig mogen we (nog gedeeltelijk) zelf besluiten wat we willen eten in dit land, al ben ik helemaal niet blij dat de Europese overheid niet stuurt in dit soort dingen omdat er idd (heel feitelijk gesproken) een heel groot financiƫel belang ligt! deze vrijheid wordt ons steeds meer afgenomen doordat er maar van alles in het eten gestopt wordt waar niemand om vraagt. De E470 en E450 reeks is o.a. heel berucht als het om spierkrampen en astma gaat... Helaas ervaring.
Wat ik me wel steeds meer afvraag is waarom we als burgers opgezadeld worden door een overheid met stoffen die sommige mensen helemaal niet willen hebben.... Dus Vara, mss is het tijd om de oogkleppen af te doen? Mijn grootvader was een socialist en ik ken de principes van het socialisme. Kan ze tot op zekere hoogte ook zeker waarderen, omdat het uitgaat van welwillendheid naar de mens toe. U zou idd als geen ander moeten weten wat dat begrip inhoudt in de praktijk. Ik mag toch aannemen dat u uw principes trouw bent?
Sorry, ik begrijp de reactie wel als u dit niet wilt zien, maar het kan toch niet zo zijn dat al die mensen verhaaltjes vertellen, of wel dan??
Ik houd deze discussie voor gezien, want mensen moeten zelf maar ondervinden wat iets wel of niet doet met hun lijf. We zijn niet gerechtigd elkaar hierop te beoordelen of veroordelen. Hooguit kunnen we zeggen wat we ervaren en wijzen op de explosieve groei van ziekten die abnormaal groot is. Kwestie van nadenken denk ik. Dat moet ieder voor zich maar doen dan (of niet)... Het risico is geheel voor uzelf! -
Aug 15, 2010 om 11:45AspartaamTijdje geleden dat deze vraag gesteld is, maar niet helemaal zonder reden is nog even geen antwoord op gegeven. Uitproberen (lees: Aspartaam en MSG uit de voeding laten) in gezinsverband, levert het volgende op aan resultaten:
- Sterke afname van klachten zoals genoemd. Wonderen zijn niet mogelijk, maar elke verbetering is er weer eentje.
- Koekiemonster is geen koekiemonster meer..... Toch vreemd, als je bedenkt dat de koektrommel nooit veilig was.
- Iedereen in huis is minder moe en kan zich beter concentreren.
- Astmatische klachten nemen sterk af.
- Reumatische klachten nemen sterk af (fybromyalgie).
- Er wordt in z'n totaliteit veel minder gegeten, suiker is niet zo meer in trek. Voor het eerst sinds jaren blijven koekjes en chocolade soms weken in de kast staan. Je hebt er gewoon helemaal geen trek meer in.
- Allerlei frisdranken,koeken en snoepjes, worden ervaren als 'smerig' van smaak. Te chemisch (te gemaakt!). Je smaakpapillen geven veel sneller aan dat iets niet lekker is.
Bijkomende effecten hiervan zijn:
- Je krijgt heel veel ruimte in je kastjes, omdat je heel veel niet meer gebruikt, wat voor die tijd heel veel ruimte in stond te nemen.
- DIT IS HEEL GUNSTIG VOOR JE PORTEMONNNEE, MET NAME VOOR GROTE GEZINNEN OF MENSEN MET GROOTSE PLANNEN EN WEINIG BUDGET. : )))
Let ook even op vleeswaren, hier komen E-nummers voor, die ook astmabevorderend zijn. Als je die laat staan (AH heeft biologisch vlees en met het terugzakken van je huishoudgeld kan zoiets wel eens een keertje tussendoor) heeft ook dat onmiddellijk effect op astmatische klachten.
Kortom, ik raak steeds meer overtuigd van het feit dat ik deze stoffen niet nodig heb en liever grijp naar verse producten.
Grappig om te zien is dat mijn kinderen actiever geworden zijn in het bedenken van lekkere dingen maken (zonder hulpstoffen) en dat je kruidenkennis enorm toeneemt, aangezien je geen pakjes macaroni etc. meer gebruikt, maar zelf gaat proberen er wat lekkers van te maken. Heel leuk om te doen en echt een ontdekkingstocht als gezin.Voorbeeldje hiervan is: zelf augurken in het zuur zetten op biologische manier. We hebben enorm veel lol gehad tijdens de voorbereidingen. Over een paar weken hebben we eigen gekruide augurken. Hartstikke leuk om te doen. -
May 16, 2010 om 02:24AspartaamMijn kind loopt dus niet met Aspartaam en MSG in de voeding. Dan wordt ze meer rolstoelafhankelijk dan zonder deze hulpstoffen in de voeding. Achteraf kan ik (terugkijkend op haar kinderjaren) constateren dat ze, vanaf het moment dat ik stopte met biologisch eten (waardoor iets als MSG hier in huis binnenkwam in de vorm van soeppakjes en sausjes) problemen begon te krijgen met haar darmen en de aansturing van haar zenuwen. Eerst in lichte mate en na een antibioticakuur die verkeerd viel, nogal extreem. Haar functies zijn behoorlijk achteruit gegaan. In het buitenland (buiten Europa) kwam ik er achter dat ze zonder Aspartaam en MSG veel beter liep en dat er weer herstel kwam. Helaas was deze tijd veel te kort om het blijvend te laten zijn...
Mijn zoons hebben veel minder last van hun autismegerelateerde problemen (zijn niet autistisch, maar hebben wel last van een aanverwante stoornis). Deze stoffen uit de voeding halen (je boodschappenlijstje wordt beduidend korter) helpt ons gezin om beter te functioneren.
Waar ik heel erg van geschrokken ben is de effecten op een ongeboren vrucht van deze stof. Ook ik vraag me dus af, waarom het in onze voeding gestopt moet worden, terwijl het absoluut niet noodzakelijk is om lekker te eten.... Volgens mij kan de gezondheidszorg een stuk voordeliger als mensen dit niet binnen zouden krijgen, aangezien onderzoek aangetoond heeft dat Aspartaam klachten verergert. Het bewijs hiervan kan ik in mijn eigen gezin terugzien.