Antwoorden gegeven door: rolandsnel
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Oct 12, 2004 om 23:30KipfiletsKijk voor dit onderwerp ook in de topic eten. Hier wordt dit ook aangehaald. Vooral de reactie van de vlees-technoloog is verhelderend.
-
Oct 12, 2004 om 23:28functiewaardering
Ja en nee, Wanneer jouw chef je alleen laat op de afdeling, dan moet je in ieder geval voldoende produktkennis hebben om zelfstandig te kunnen verkopen, ook zal je voldoende kennis moeten hebben om een lapje/stukje vlees te kunnen afsnijden op bestelling van de klant. Het liefst volgens de richtlijnen van de slagerij waar je werkt (dus van welk onderdeel dat lapje/stukje). Dus produktkennis is belangrijk! Ga maar na: wanneer een klant een bereidingsadvies vraagt, en jij geeft (het zonder te weten) een verkeerd advies mee, verprutst de klant het produkt thuis en zie je die nooit weer terug! Een slager leert in zijn opleiding nl. niet alleen lapjes te portioneren,worstmaken enz... maar ook welke produkten combineren bij bepaalde gerechten of een produkt meerdere bestemmingen geven in de keuken. Dus wanneer jouw chef je alleen laat, zal hij dat ongetwijfeld wel doen in de wetenschap dat jij voldoende kennis heeft in de produkten. Ben je hier zelf niet zeker van, bespreek dit met hem! Het gaat niet alleen om jou en je chef, maar ook om de KLANT! Voor 1e verkoopsters vlees en vleeswaren zijn er opleidingen bij het SVO. Heb je deze afgerond, kan je daarna een opleiding tot winkelslager en chef-slager volgen. Zeker wanneer je het vak leuk vind, is dit zeker de moeite waard. Ook is het verstandig het vak in een ambachtelijke slagerij te leren, hier komen meer facetten van het vak aan de orde.
Ik ben zelf chef-slager in een Keurslagerij,
Roland