Antwoorden gegeven door: scuba
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Apr 8, 2006 om 15:10recept broodbakmachine
<SCRIPT language=javascript>postamble();
Suiker toevoegen doe je om twee redenen,1 het voeden van de gist waardoor deze beter opstart met het produceren van koolzuurgas zodat het deeg lekker rijst.
2 zorgen dat het brood een mooiere kleur krijgt na het bakken
melkpoeder geeft het brood beter kauweigenschappen, het wordt minder snel droog. (het wordt te technisch dit uit te leggen) en het geeft brood na het bakken een frisser uiterlijk. Dit is de reden dat in het meeste brood wat je koopt melkproducten zijn verwerkt in de vorm van weipoeder. Dus niet alleen melkbrood bevat melk
Vervanging van gewone suiker kan door fructose (vruchtensuiker)
Melkpoeder is lastiger te vervangen.
"Vermalsen" van je brood kun je doen door 5 á 10 % van de tarwebloem te vervangen door roggebloem.
-
Apr 7, 2006 om 22:10schoonmaken gietijzeren pannen
Direct na het gebruik spoelen met koud water, hierdoor schrikt het meeste vuil los. Als het erg vuil is kun je het gerust schoonmaken met water met afwasmiddel of uitkoken met soda. Het gebruik van een stalen schuurspons is niet schadelijk. drogen gaat et beste door de pan wat te verhitten op de warmtebron en warm in te vetten met een planaardige olie.
Om aanbakken te voorkomen is het vooral zaak om een gietijzeren koekepan, braadpan of wok goed voor te verwarmen. Bij het besprenkelen met een beetje water moeten er kleine bolletjes ontstaan. Een koude pan bakt aan en hete niet!!
Ik zweer er bij
<SCRIPT language=javascript>postamble();