Terug naar het profiel
Antwoorden gegeven door: rfsdewijn
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Jan 23, 2013 om 16:42tegelvoegsel kleurenhallo, ik heb nog een bakje donkerbruin tegelvoegsel
r f s de wijn
amsterdam
tel. 06 30013872 -
Jan 12, 2012 om 10:53ROOMBOTER??Ja, cholesterol. Men zei toen al: alles waar ''te'' 'voor staat is niet goed,
behalve ''te-vreden''. -
Jan 11, 2012 om 14:33ROOMBOTER??mijn moeder verafschuwde margarine en had altijd haar eigen roombotervlootje bij de boterham. vader en de kinderen (totaal 6) hadden geen probleem met Bue Band.
ik vond de typische smaak juist lekker, vooral onder een gekookt eitje.
's avonds laat wél vaak nog een dubbele bruine boterham met dik roomboter en kaas. -
Jan 11, 2012 om 14:07ROOMBOTER??na de oorlog werd bij ons op ridderkerk gesproken over ''goeie boter'' als het
om (echte) roomboter ging. margarine was dus kunstboter. -
Nov 25, 2011 om 12:35stroopjesveti.p.v gezouten roomboter (duur) koop ik alrijd de goedkoopste ongezouten
roomboter en voordat ik dat dik op mijn brood smeer, strooi ik heel weining zout
op de boterham. alleen voor (eigengemaakte) jam.
''op'' Ridderkerk, waar ik opgegroeid ben, werd roomboter ''goeie boter'' genoemd, kennelijk om het van ''slechte boter'' (goedkope margarine) te onderscheiden.
dat was armoedig en minderwaardig.
mijn moeder had altijd haar eigen potje roomboter bij de boterham en vader en
de kinders gewoon ''BLEU band''. -
Nov 25, 2011 om 12:12stroopjesvetwij maakten vroeger ''stroopjesboter'' met (gezouten) roomboter i.p.v.
spekvet. hoeft niet verwarmd te worden en heelijk dik op bruin brood.