Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ca
caveat emptor - 04-06-2014 23:47:42
Computers & Telefonie

Afrekenen met 100 kb

Hollandsnieuwe schrijft dat mario een heldere vraag heeft gesteld maar helaas is hun antwoord zelf niet zo helder.

ten eerste is afronden op 100kb helemaal niet gebruikelijk op de telefoniemarkt maar zelfs vrij ongebruikelijk. de meeste ronden af op 10kb en nieuwkomer ziggo (ook vodafone netwerk) zelfs op 1kb.

vervolgens wordt er gesteld dat er maar bepaalde apps moeten worden uitgeschakeld die telkens kortstondig verbinding maken. maar dat is juist het probleem! die apps kan je over het algemeen niet (goed) uitschakelen. denk bv. aan whatsapp, instagram, twitter, facebook, snapchat etc. allemaal zullen ze van tijd tot tijd kortstondig contact met de server zoeken om te kijken of er een bericht of melding is. ook zijn er talloze andere apps die af en toe contact maken voor verversing of een update. dit is bijna niet tegen te houden of je moet voor elke app strenge regels instellen, als dat al kan.

hollandsnieuwe maakt daar handig gebruik van. elke keer als een appje contact maakt of als je bv. een whatsappje ontvangt, is dat niet meer dan 1kb. maar dat wordt telkens afgerond tot 100kb! zo ben je in no time door je databundel heen. effectief zal je maar ca. 25-30% van je databundel kunnen gebruiken, afhankelijk van het aantal apps, gebruik en smartphone. dus met een databundel van 275mb zal je maar effectief 70-90mb gebruiken.

wel is je tegoed 3 maanden geldig maar wat heb je daaraan als je alles al binnen een maand verstookt?

alternatief: ziggo heel veel (biedt meer voor hetzelfde geld + per sec/kb afrekenen) of vodafone scherp large (even duur maar per min/10kb afrekenen).