Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lekkerisdat
lekkerisdat - 05-06-2014 18:35:37
Computers & Telefonie

Afrekenen met 100 kb

[quote=caveat emptor schreef op woensdag 4 jun 2014, 23:47]maar dat is juist het probleem! die apps kan je over het algemeen niet (goed) uitschakelen. denk bv. aan whatsapp, instagram, twitter, facebook, snapchat etc. allemaal zullen ze van tijd tot tijd kortstondig contact met de server zoeken om te kijken of er een bericht of melding is. ook zijn er talloze andere apps die af en toe contact maken voor verversing of een update. dit is bijna niet tegen te houden of je moet voor elke app strenge regels instellen, als dat al kan.
onder android starten apps, ook waar je het niet van verwacht, nog weleens uit zichzelf op en maken continu even verbinding met het internet. mijn inziens onacceptabel en totaal overbodig.

met bijvoorbeeld https://play.google.com/store/apps/details?id=app.greyshirts.firewall">noroot firewall kun je dit voorkomen door het verkeer op het mobiele netwerk te blokkeren. echter kost het wat tijd om het in te stellen, voor vele is dat teveel moeite (zelfs gps aan/uit zetten doen vele niet..).
met deze app kun je ook zien wat er allemaal verbinding maakt en hoe vaak. valt je ook gelijk op dat bij iedere handeling (ook bij het openen van iedere website) er even verbinding wordt gemaakt met https://startpage.com/do/search?q=1e100.net&l=nederlands">1e100.net. uit dit laatste mag je zelf een conclusie trekken. het denken dat je http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/afluistermensen_van_nsa_blunde.html">helemaal niets te verbergen hebt is natuurlijk wel zo makkelijk..