Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
boosje - 06-06-2014 12:59:53
Geldzaken & Recht

Wat te doen bij een onterechte bekeuring

[quote=boppe1943 schreef op donderdag 5 jun 2014, 17:34]ik denk niet dat het veel zin heeft, maar probeer dit eventueel. http://www.onterechtbekeurd.nl/index2.htm">klik hier

goeie tip voor als je een bekeuring hebt gekregen, hier is sprake van een naheffing, dat is een juridisch verschil. maar de mevrouw kan het altijd proberen natuurlijk.

ik heb zelf ooit iets dergelijks meegemaakt in een andere stad. ik was nog in onze camper aanwezig terwijl mijn vriend nota bene te voet onderweg was om geld te wisselen om in de parkeerautomaat te kunnen doen! twee parkeerwachters geloofden mijn verhaal niet dus ik kreeg een prent. moet je weten dat ik me intussen aan het verkleden was om gratis en voor niets (niet eens reiskostenvergoeding!) met mijn vriend te gaan optreden op een evenement van de betreffende stad. ik ben gestopt met verkleden, toen mijn vriend terugkwam zijn we naar parkeerbeheer gegaan om ons verhaal uit te leggen, zonder resultaat. daarna zijn we naar de balie van het festival gegaan alwaar we onze deelname hebben ingetrokken en we zijn terug naar huis gegaan.
toen ik de acceptgiro van de parkeerdienst ontving heb ik een bezwaarschrift geschreven waarin ik heb uitgelegd dat het beledigend is om bij voorbaat voor smoezenverzinster te worden uitgemaakt. daarnaast heb ik ook aangegeven dat wij ons door deze behandeling zéér onwelkom hebben gevoeld in hun stad, waar wij nota bene gratis onze bijdrage zouden leveren aan het welslagen van een evenement. daarop werd ik gebeld door een hogere functionaris, met wie ik een goed gesprek heb gehad. later viel de intrekking van de naheffing in de bus.

sommige parkeerwachters beschikken kennelijk nog steeds (mijn voorval is van vóór 2007) niet over in de vereiste sociale vaardigheden om leugenaars van goed bedoelende burgers te onderscheiden, misschien hebben zij wel de opdracht om de gemeentekas te spekken, dat is sowieso nog de enige legitimatie voor het in nederland gevoerde parkeerbeleid. ik woon in frankrijk en in de kleine stad hier in de buurt is het betaald parkeren nog steeds bedoeld om de plekken eerlijk te verdelen: tussen 12 en 14 uur betaal je niet, want dan zijn de (meeste) kantoren en winkels dicht. in de betaaluren betaal je bijna niets. zó hoort het dus.