Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 06-06-2014 14:44:41
Geldzaken & Recht

Wat te doen bij een onterechte bekeuring

Allereerst: een (parkeer)ambtenaar heeft bij de rechter altijd gelijk, omdat uitgegaan wordt van de ambtsgelofte. dus slechts één mogelijkheid: met foto’s of zoiets aantonen, dat je wel degelijk gelijk hebt. daarom heb ik dus een dashcam in mijn auto: heeft z’n € 45 al lang opgebracht, want.. menigeen ( m.n. agent of bontkraagje) gaat niet meer in discussie met je, je weet immers nooit, wat dat ding toch heeft vastgelegd.

definities:
stilstaan: een stilstaand voertuig is een voertuig dat niet langer dan nodig stilstaat voor: ? het laten in- en uitstappen van personen. ? of voor het laden en lossen van goederen.
parkeren: een geparkeerd voertuig is een voertuig dat langer stilstaat dan nodig is voor het in- en uitstappen of voor het laden en lossen.
vb.: een bestuurder die voor een krantenwinkel stopt om een krant te kopen, ook al duurt het maar één minuut, heeft zijn wagen geparkeerd. vb.: een bestuurder die voor een krantenwinkel stopt om zijn vrouw een krant te laten kopen, terwijl hij zelf in de auto blijft zitten, staat ook geparkeerd.

of: een voertuig dat oorspronkelijk stilstond, nadat het inladen of uitladen van de goederen plaatsvond of de personen in of uitgestapt waren, is een geparkeerd voertuig.

in geval deze parkeerambtenaar – zie boven – toch in haar ongelijk staat, en je dit glashard bewijzen kan: aanklagen voor meineed. dat zet heel wat meer raderen in beweging dan enkel een bezwaar insturen naar haar of zijn baas. ook helpt het om alle leden van de gemeenteraad en wethouders een copietje van aanklacht bij het om te sturen. ( idem met een gewoon bezwaarschift. helpt ook als je laat zien dit naar wat locale kranten te hebben gestuurd )

eigen ervaring: ik moest om de hoek wat spullen afleveren, enkele minuten tijd ? zeker weten, dat de melkertbaan-wachters om de hoek hebben gestaan. dus..bekeuring. jammer dan, met wat locale omstanders als getuigen verteld en bewezen, dat ik misschien 50 mtr heb moeten lopen, heen en terug. in die tussentijd is de motor van mijn auto niet afgekoeld. hebben zij gelijk, dan heeft het langer geduurd, en is de motor wel koud, dus kan je je handen erop leggen. daar sta ik dus op en de motorklep opengemaakt. nogal wat omstanders eisten ook de handen van die wachters op het motorblok, een fractie van een seconde is genoeg.
helaas... onder de motorkap kwam dermate veel warmte, dat ze hun verhaal maar in wilden slikken. ter plekke in hun eigen bijzijn met de omstanders een aanklacht wegens machtsmisbruik opgemaakt en aan het bredase om opgestuurd met cc aan alle politieke personen.
helaas, niet doorgedrukt, want… nooit meer iets van gehoord.