Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
ricksch - 07-06-2014 18:07:40
Geldzaken & Recht

Wat te doen bij een onterechte bekeuring

Er van uitgaande dat deze mevrouw de waarheid spreekt doet de betreffende ambtenaar dat mogelijk niet. gezien de mededeling namens de gemeente is het laatste aannemelijk. indien de ambtenaar geen bestuurder in de auto heeft aangetroffen is het verrassend dat er geen bekeuring onder de ruitenwisser is achtergelaten. als dan de echtgenoot nog aan de niet bestuurderskant instapt en de auto alsdan direct wegrijd wordt de waarheidsvinding nog verrassender.
het nederlands recht is van oorsprong bedoeld om de burger te beschermen tegen de door hem gemachtigde overheid. een programma als kassa beoogd dat ook. uiteindelijk vormen de burgers het hoogste bestuursorgaan.
het dient uitgeoefend teworden in redelijkheid en billijkheid, geplaatst in de context van de situatie. de ambtenaar was in de gelegenheid om, in plaats dat weer een burger zich onrechtmatig behandeld voelt, de situatie aan de instappende echtgenoot uit te leggen.
het lijkt mij eerlijk wanneer deze mevrouw hulp van kassa en dus ook ons zou mogen ontvangen. dit kan door het opvragen van mogelijke camerabeelden en de transcriptie van wat de ambtenaar heeft laten optekenen.
mijn steun kan zij krijgen. ook van u?

rick schmohl