Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ca
caveat emptor - 10-06-2014 14:39:16
Computers & Telefonie

Afrekenen met 100 kb

[quote=diumenge schreef op dinsdag 10 jun 2014, 13:34]als het goed is staat de telefoon permanent in verbinding met het mobiele netwerk. dat is dan dus één sessie.
in theorie heb je gelijk, helaas wijst de praktijk anders uit. de meeste telefoons gaan in slaapstand en/of hebben een batterij beschermingsapp. op het moment dat ze weer "wakker" worden wordt er weer opnieuw verbinding gemaakt. dat geldt ook als men van wifi overschakelt naar 3g en terug en als bv. door reizen het bereik van 2 zendmasten niet aansluitend is.

maar stel dat het wel zo is en dat het een lange sessie is, dan hoeft er toch ook niet afgerond te worden?

overigens is het maar de vraag hoe een datasessie bepaald wordt. stel dat de verbinding permanent actief is en eens in de zoveel tijd een mailtje of whatsappje o.i.d. wordt ontvangen, het lijkt mij dan logischer dat zoiets als een datasessie wordt beschouwd. dus:
- verbinding actief, nog geen data verzonden of ontvangen
- whatsappje komt binnen, datasessie is gestart
- whatsappje ontvangen, datasessie geëindigd (en afgerond op 100kb)
- verbinding nog steeds actief...
- 5 minuten later komt er weer een whatsappje binnen, datasessie gestart.
- whatsappje ontvangen, datasessie geëindigd (en afgerond op 100kb)
- etc etc.