Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ca
caveat emptor - 11-06-2014 11:42:17
Computers & Telefonie

Afrekenen met 100 kb

@diumenge: ik zit ook bij hn maar het verbruik laat zich niet zo makkelijk en zeker niet exact uitlezen. hn schrijft zelf op hun website:
het is niet mogelijk om exact te zien wat je verbruikt hebt aan internetten. in mijn hollandsnieuwe en de app van hollandsnieuwe zie je wel hoeveel tegoed je nog over hebt. wil je exact weten hoeveel mb's je verbruikt en waaraan? installeer dan apps om je dataverbruik in de gaten te houden.

je kunt dus alleen maar zien hoeveel mb's er verbruikt zijn. op zich wel een interessant experiment van jou. het lijkt er idd. op dat een permanente verbinding wordt gezien als één datasessie. helaas wordt bij mij (android en iphone) de verbinding wel degelijk verbroken als hij in de standby gaat. een openstaande verbinding gaat ten koste van je batterij en men doet er alles aan om de battery-life zo lang mogelijk te houden.

maar op zich is deze (technische) discussie niet zo interessant zoals mariodings al opmerkte. het gaat erom dat afronden op 100kb door hollandsnieuwe buiten proportie is en je daardoor snel door je databundel heen bent.

gelukkig zijn er nog alternatieven zoals vodafone scherp, ziggo en simyo waarbij de laatste twee per 1kb afrekenen en ook nog goedkoper zijn of meer bieden.