Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 12-06-2014 13:28:54
Computers & Telefonie

Film en muziek streamen van pc naar multimedia tv

Ik heb zo'n beetje elke gangbare dlna server uitgeprobeerd.

dat begon met allshare nu samsung link. zojuist nog even voor de goede orde de laatste versie ervan uitgeprobeerd. en ja hoor die maakt nog steeds voor elk bestandje dat je toevoegt aan de bibliotheek een extra bestand aan in de map waar dat bestand zich bevind (een .mta bestand). dit geeft een ontzettende rotzooi op je hd. de nieuwe web interface die het programma nu kent lijkt me vrij waardeloos trouwens en waarschijnlijk nu niet bepaald privacy veilig met dat cloud gedoe er doorheen gemengd.

daarna heb ik een tijd mezzmo uitgeprobeerd. misschien wel de beste dlna (en makkelijkste in gebruikt) server die het geeft maar helaas niet gratis.

pms ook een tijd gebuikt, werkt wel aardig maar bij grote hoeveelheden erg traag.

serviio, hoewel de interface niet geweldig is ofwel nu niet bepaald overzichtelijk werkt deze verder wel het beste. doet wat die moet doen, geen extra bestanden, en lekker vlot. moet wel bij gezegd worden dat het me wat moeite heeft gekost om de juiste weergave instellingen te vinden maar die heb ik hier eerder precies doorgegeven.

ergens tussendoor ook nog wmp's eigen dlna functie geprobeerd maar die is weinig flexibel, uiteindelijk ook helemaal uitgeschakeld via de geavanceerde opties in het netwerk center.

daarnaast ook nog andere dlna servers hier en daar geprobeerd zoals die in vuze, twonkey, fuppes ed. maar dit soort servers stellen doorgaans weinig voor.