Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

forever-nl
forever-nl - 14-06-2014 19:45:07
Geldzaken & Recht

Statiegeld

Ik weet niet of het echt zo is dat er zonder statiegeld per definitie meer troep in het milieu terecht komt als je het tegenover andere oplossing plaatst. afval is zeker een groot probleem maar welk percentage van het probleem los je op met statiegeldflessen? hoeveel groter is de oplossing als overal statiegeld op zit? relevante vragen lijkt me.

betreffende 'zaken zijn zaken' dat klopt en dat is een belangrijk iets om je te realiseren bij de aankoop van producten. ik koop bewust nooit kleine flesjes frisdrank, sowieso amper frisdrank trouwens. en nagenoeg al het plastic/papier/glas bied ik gescheiden aan.

het is jammer dat de aandeelhouders tellen voor zo'n frisdrankfabriek, en het milieu enkel om de hoek komt kijken als het aantrekkelijk is voor positieve publiciteit of verplicht wordt door de overheid.

en een deel van 'het volk' doet daar aan mee door gemakzuchtig alles bij elkaar te smijten in één grote container als zelfs dat al niet teveel werk is en de blikjes en flesjes gewoon op straat komen te liggen.

wat dat betreft is het sowieso denk ik al heel goed dat deze discussie er is, alleen is het wel de vraag of het ook de daadwerkelijke veroorzakers van het probleem bereikt.