Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 14-06-2014 20:33:49
Geldzaken & Recht

Statiegeld

Excuses voor de vorige post.

de oplossing in duitsland is niet altijd prettig, maar in mijn ogen best goed.
je krijgt gewoon een hele kleine kliko. dat wil zeggen, er zit een kleine binnenbak in. je kunt wel kiezen voor een grotere, maar daar moet je flink voor betalen. je moet haast wel gaan scheiden, want anders past het nooit in je kliko. je hebt dan ook de (gratis) gele zakken voor verpakkingsmateriaal (blik, plastic, diepvries-verpakkingen etc), overal staan glasbakken (gescheiden kleuren), porseleinbakken, textielbakken, bakken voor oude schoenen, allemaal vlak bij winkels. tevens heb je thuis dan een groen-kliko (zoals in nld) en een oud-papier-kliko. heb je in sommige tijden toch meer rest-afval, dan kun je speciale vuilniszakken kopen (3,50 euro per stuk) en die mag je naast je rest-afval-kliko aanbieden.
grof vuil is een kwestie van bellen en dat wordt gratis opgehaald, maar dat moeten dan echt meubels ed. zijn. elektrische apparaten mag je gratis laten afhalen, maar zet het even apart van de meubels.
voor chemische produkten hebben ze helaas geen aan-huis oplossing, die moet je zelf inleveren. dat mag wel verbeteren.