Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

forever-nl
forever-nl - 21-06-2014 05:35:28
Computers & Telefonie

Laptop

[quote=wimmi20 schreef op zaterdag 21 jun 2014, 01:45]een vraag met voor mij een vraagteken. zat er wel een cd speler in de laptop? dan is dat al langere tijd toch ook een dvd speler?
dat klopt, laptops met een optische drive die alleen cd's aan kan zul je niet meer tegenkomen in het wild. het is ofwel een cd/dvd combo drive die zowel kan lezen als schrijven of zelfs een combo drive die ook nog blu-ray discs aan kan en die soms zelfs kan branden (maar dan kijk je tegen de duurdere modellen aan).

[quote=wimmi20 schreef op zaterdag 21 jun 2014, 01:45]en als ik ff nadenk: laptops zonder dvd speler, bestaan die wel? daar krijg ik vast wel een zeer deskundig antwoord op.
ja die bestaan zeker.

netbooks die enige jaren geleden vrij populair waren, omdat ze compact en goedkoop waren, hadden in de regel geen optische drive. recenter zijn er ultrabooks op de markt gekomen, deze zijn ook erg dun en hebben dus geen optische drive maar in vergelijking met netbooks flink aan de prijs.

ook 'normale' laptops zonder optische drive zie je steeds vaker, in de regel is het wel mogelijk er één in te bouwen of er een extra harde schijf of solid state disk in te zetten aan de zijkant.

de reden voor fabrikanten om ook bij 'normale' laptops regelmatig geen optische drive in te bouwen terwijl dit wel kan is lijkt mij om op kosten te besparen waar consumenten vaak nog maar weinig met cd's en dvd's doen.

als je bijna nooit een dvd afspeelt en er (dus) geen optische drive voor hebt, en dit toch een keer wilt, kun je een draagbare dvd speler gebruiken en deze via usb aansluiten. geen optische drive en ook geen draagbare optische drive is ook geen probleem, het is niet heel erg moeilijk om een usb stick te gebruiken met de data van een cd of dvd er op die de laptop ook als disc zal herkennen.