Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zwemmer
zwemmer - 25-06-2014 14:05:22
Voeding & Gezondheid

Mentrum methodes

[quote=zoekster schreef op woensdag 25 jun 2014, 12:48]gaat het om een huurhuis? dan kan het zeker zo zijn dat als deze man het huis uit wordt gezet als hij psychotisch blijft zonder medicijnen. psychotische mensen veroorzaken vaak enorme overlast in een woonbuurt. niet alleen door veel schreeuwen, maar ook door zich door van alles bedreigt te voelen en daardoor agressief reageren op andere mensen.

ik denk dat de arts tegen deze man heeft gezegd dat hij zijn medicijnen moet (blijven) gebruiken, anders kan de verhuurder een rechtszaak tegen hem gaan starten als deze man voor voortdurende overlast zorgt. heeft niets met machtsvertoon te maken, maar een waarschuwing van wat er kan gebeuren als je je medicijnen niet inneemt. veel psychoten houden op met het innemen van medicijnen zodra ze zich weer wat beter voelen. en dan glijden ze weer af. een beetje een stok achter de deur over de consequenties kan soms geen kwaad,

het zegt mij genoeg dat zijn ex nog wel van hem houdt, maar niet met hem kan samenleven. dan is het behoorlijk erg.

je portretteert het hier vanuit een bepaalde invalshoek en ook nog zoals de psychoot dit heeft doorgebriefd aan zijn ex, die er ook weer haar eigen invulling van geeft.




daar zit wel een kern van waarheid in. voor zover ik het heb kunnen volgen is deze man soms best wel lastig voor de buren. het misleidende is dat men in de organisatie zei dat hij zijn medicijnen moest innemen, de kontekst ontbrak. ook de ex is argentijns en weet niet zo goed hoe ze de zaken moet interpreteren. het zet allemaal tot nadenken aan. iedereen ziet het natuurlijk relatief subjectief en de waarheid blijft nog in het midden. bedankt voor je slimme reactie.

zwemmer