Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zadinia
zadinia - 05-09-2005 17:10:37
Garantie & Verzekeringen

Hondenverzekering

hoi wilma,


een tijd je geleden heb ik mezelf ook helemaal in dit gebeuren gestort, want toen kregen we zelf een pup (een shih tzu). ik ben toen inderdaad een aantal aanbieders met elkaar gaan vergelijken. dier en zorg wordt inderdaad aanbevolen door de dierenbescherming en er is vaak info van hun te vinden bij de dierenartsen, maar echt veel dekking geeft de polis niet.


hou er rekening mee dat een hoop dingen niet binnen de dekking vallen. de jaarlijkse inentingen, een deel van operaties etc. is allemaal niet gedekt. ook heb je altijd nog een eigen risico. verder, en dat vind ik nog het ergste aan deze verzekering, gaat de premie steeds omhoog naarmate je hond ouder wordt. ik heb dat eens zitten doorrekenen en kwam toen echt op bedragen uit waar je misselijk van wordt.


de dierenarts zei het volgende; deze verzekering is eigenlijk voor mensen die niet de mogelijkheid hebben als er wat gebeurt om dan een nota van bijv. 300 euro te betalen. dus als je de discipline hebt om het bedrag wat je anders aan de verzekering kwijt was te sparen, dan kom je waarschijnlijk na een aantal jaren beter uit dan dat je dier en zorg zou hebben gesponsord. nogmaals, voor mensen die zich in de schulden moeten steken als er eens onverhoopt iets gebeurd, is het een goede optie, maar voor de overige honden- en kattenbezitters is het beter gewoon iets achter de hand te houden.


ik wens je onwijs veel plezier met de pup (wat voor eentje wordt het?) en ik hoop dat je, behalve de jaarlijkse inentingen, de dierenarts niet veel nodig zult hebben.


groetjes van zadinia en een pootje van lodewijk!